Blokgeluk.

Dit is de eerste dag van de laatste examenweek en ik bedacht net dat de studenten eigenlijk al heel veel geluk hebben gehad in deze blokperiode. Ik herinner mij jaren dat ik zat te studeren met naast mij een op volle kracht draaiende ventilator, terwijl buiten op straat kindjes speelden in de stralende zon. Rot was dat.

Maar alla. Het mag dan eens zomer worden nu, niet?

2 thoughts on “Blokgeluk.

  1. Maar zo op een late, hete examenavond op je balkon een bloksigaret nuttigen, de geur van een hete straat opsnuiven en intussen nog eens die vervloekte pagina’s met een post-it doornemen … dat had ook iets.
    En dan had iedereen een zomerse outfit op de examendagen … Wat ook zijn voordelen had.

  2. Het was toen dubbel puffen.
    Vandaag moet ik niet meer studeren, maar wel veel corrigeren. Ook ik ben dus blij met het iets zwakkere weer. Het weer heeft absoluut effect op het blokgedrag want de resultaten van mijn leerlingen zijn gelijk iets beter dan anders. Nog 24 u en mijn werk zit erop. Zondag opendeur op school. De zon mag terugkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *