De man van de duizend vragen.

Nu we aan het werken zijn in ons nieuwe huis, worden lief en ik voor het allereerst geconfronteerd met de combinatie van het concept samenwerken en het concept wij. Zoals in “wij werken samen”. Tegen alle verwachtingen in gaat dat wonderwel en zijn er nauwelijks discussies. Ik had dat, zijn en mijn karakter in overweging nemend, niet echt verwacht. Koppigheid en een duidelijk idee over hoe dingen er moeten uitzien, het is niet altijd evident als ge allebei die eigenschappen tot de uwe moogt rekenen, meneer. Gelukkig sluiten onze ideeën zeer nauw bij elkaar aan en is onze smaak ook bijna volledig complementair. Geen ruzies dus, en zelfs nauwelijks discussie.

Eén ding echter: Lief heeft zich de afgelopen weken ontpopt tot de man van de duizend vragen. Per uur. Die hij allemaal, stuk voor stuk, aan mij stelt.

– Lief, waar is die schuurspons?
– Achter u, schat
– Hebben we nog vuilzakken?
– ik weet het niet, kijk eens in die doos
– Welke doos?
– die op de vensterbank
– Welke vensterbank?
– Waar is de Engelse sleutel?
– Ik weet niet eens hoe dat eruit ziet, laat staan dat ik zou weten waar hij is
– Hoe lang moet dat drogen?
– Dat staat op de verpakking
– Met welke borstel moet die verf geschilderd worden? Waar moet die zak naartoe? Waar is sleutel? Waar is het schuurpapier? Zijn er nog vodden? Waar liggen de sponzen? Zijn er nog emmers? Moet dat met white-spirit?

Toen ik vanmiddag daarover vertelde aan een collega, antwoordde die dat zulk gedrag in de mannelijke genen zit. Blijkbaar iets met “makkelijke weg kiezen” en “niet de moeite willen doen om zelf te zoeken”.

Geheel nieuw licht op de mannenzaak, zeg ik u.

14 thoughts on “De man van de duizend vragen.

 1. We vragen alles op voorhand om achteraf commentaar te vermijden in de zin van:

  – Wat zijt gij al 5 min. aan het doen? Zoude nie beter een beetje werken? Ik zit hier gans den tijd zwaar te schuren en gij loopt een beetje rond te lummelen.
  – Ik ben de vuilzakken aan het zoeken.
  – Vraag dat dan he, ik weet ze liggen! Dat is 10 min schuurtijd verloren!

  – Loopt gij nu al over die vloer? die moet nog drogen!
  – Het staat op het dooske dat het na 15min droog genoeg is.
  – Jammar, in de Feeling Wonen stond dat ge dat beter nog iets langer laat drogen.

  Hmmm, ik dacht een grappig antwoord te vinden voor al de vragen die gij opgenoemd hebt. Maar het lukt precies niet. Hoe doet ge dat? Toegeven dat een vrouw gelijk heeft?

 2. zelfde liedje bij ons. altijd eerst vragen waar iets is. antwoord: op z’n plaats. daar dan zoeken (hij weet dus wel waar die plaats is hé) en meedelen “zeg, dat ligt hier niet hoor”. dan loop ik naar exact dezelfde plaats waar hij staat, ik kijk in exact dezelfde richting als waar hij kijkt, ik grijp precies naar de plaats waar hij aan’t rommelen is … en what do you know … ik neem precies datgene vast dat hij zoekt.

 3. Niet te geloven , heel herkenbaar. Vooral dat van het zoeken en niet vinden . Sommige voorwerpen lijken zich te verstoppen voor mannelijke zoekers.
  Maar “dingen uitleggen ” dat kan die van mij nog beter hoor .
  Geen discussies bij een verbouwing ?? Amaai !!!

 4. Herkenbaar! Wat k. beschrijft… ! Meer zeg ik daar niet over om echtelijke twisten via het internet te vermijden. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *