My city, your city.

Oh kijk, Ine gooit met een stoksken. En niet alleen een stokje, ook een kolfje naar mijn hand, jaja. Want, u wist het al, ik ben hartstochtelijk verliefd op mijn stad.

1. My favorite ‘grab-a-bite’: Zonder enige twijfel Esra, de beste kip-durum ter wereld. Op de brug tussen dampoortstraat en steendam, en recent vernieuwd met proper interieur.
2. My favorite shop in town: ik heb er verschillende, eigenlijk. Voor kleren vind ik altijd mijn ding in de Cream (hoogpoort), boeken koop ik in Popville (oudburg), taarten in Les Tartes De Françoise (Laurentplein. ik bega een moord voor hun kaastaart) en verder ben ik ook verslaafd aan viavia en ecoshop (Afrikalaan). Dat zijn depotwinkels, vol tweedehands goodies.
3. My favorite restaurant: Fin Du Monde (tussen vrijdagsmarkt en Patershol), daar hoef ik niet over na te denken. Jean en Nathalie zijn Fijne Mensen, er wordt heerlijk gekookt en de prijs is zeer schappelijk. Als het chiquer mag is er Karel De Stoute (Patershol) , van Lode, de neef van mijn liefje en karmeliet-kok. Als het hip en vettig mag gaan we naar de Martino (Vlaanderenstraat) voor Cheese Egg.
4. My favorite ‘take my friends when in town’: bovengenoemde restaurants zijn altijd goed. En op café gaan doen we bij Geert en Inge in The Minor Swing (Ottogracht): lekkere wijn, heerlijke tapas, goeie muziek en opnieuw Fijne Mensen. Meer moet dat niet zijn.
5. Other 5 things to mention: Recent het park aan de Groene Vallei ontdekt, een heerlijke plek vlakbij ons nieuwe huis. Voor de rust: de Bourgoyen. Voor de optredens op woensdagavond: De Video (oude beestenmarkt). Voor de comedy op dinsdag: Le Bal Infernal (Kammerstraat). En tot slot voor al uw nieuws over deze fantastische stad: Het Project!
Rest mij enkel nog stokken te gooien, en wel naar:

Lilith, die het over Ieper mag hebben;
Shy, over Gent, maar vooral omdat HIJ DAN NOG EENS IETS SCHRIJFT;
Zezunja, over Leuven als Nederlands chica;
Prinses D, over haar geliefde Brugge;
Q-woman, over Antwerpen, natuurlijk

8 thoughts on “My city, your city.

  1. Bedankt voor het stokje, en de tips! Ik vind tips van locals altijd zeer geestig, zeker over een stad waar ik zelf regelmatig kom. 🙂

  2. Zeker te ontdekken, nieuw Italiaans resto in het Patershol, waar vroeger de Corduwanier gevestigd was. Mooie kaart, lekker eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *