Pfieuw.

4 uur later. Alle pannen zijn eraf. Ons dak is tot een gapend gat verworden. En ik probeer dat zoveel mogelijk te negeren, want ik ga dood van de stress:

a. wat als het opeens begint te regenen nu? wij hebben dus wel geen dak é maat.
b. ik ben daarnet even boven gaan kijken en de manier waarop die gasten zich bewegen op die balken, gaf me spontaan visioenen over gebroken nekskes en dodelijke ongevallen.

brrr. dat het maar rap gedaan is.

Update 15.20h: de nokbalk bleek beschadigd door water en was rot. Nokbalk en bovenste kepers worden as we speak verwijderd om er een nieuwe in te steken. Dat betekent een grotere kost, maar aan de andere kant wel een nieuwer en steviger dak. Wat moet gebeuren, moet gebeuren natuurlijk.
Voor de rest schiet de boel goed op: behalve het deel dat helemaal vervangen moet, is de rest al helemaal dichtgelegd.

Update 17.45h: ze zijn klaar voor vandaag! Alles is afgebroken, de nok en de kepers zijn vervangen en het onderdak ligt erop. Wij zijn zwaar onder de indruk van de snelheid, alvast.

7 thoughts on “Pfieuw.

 1. a. Wat als het begint te regenen? http://www.annaville.net/blog weet er alles van (ze heeft een categorie ‘werf’ of ‘verbouwing’ of iets in die aard… ook aan het verbouwen terwijl ze er wonen…)

  b. Ik mag hopen dat die mannen iets van een leuning gemaakt hebben aan de rand van ‘t dak of een of ander touwachtig ding rond hun middel geknoopt hebben? Hoe zit dat tegenwoordig met veiligheidscoördinatie enzo (verplicht als er meer dan één aannemer bij een verbouwing komt kijken dacht ik…)

 2. Veiligheid op een bouwwerf? Ik was enorm blij dat ik niet thuis was toen mijn dakwerkers bezig waren, blijven ademen, die mensen doen dat elke dag, moet je maar denken

 3. Veiligheidscoördinatoren, gingen ze daar geen speciale opleiding voor voorzien? Ziet er spannend uit bij u, i., ik denk dat is een ga langsrijden. Moet ik aan soepbedeling doen of kleertjes brengen?

 4. Veiligheidscoördinatoren, daar heb ik alleen maar problemen mee. Wij hebben ereentje omdat er meer dan 2 aannemers zijn, maar eerlijk gezegd kost dat veel geld en heb ik er alleen maar mast mee. die mannen denken dat een kleine verbouwing hetzelfde is als een groot bouwproject.

  Allez, het is hun schuld niet natuurlijk, maar die regelgeving dient dringend opgekuist te worden. en als ik mij niet vergis gaan ze dat ook doen of is het net gebeurd.

  Het dak vond ik het leukste van mijn verbouwing. Het ging snel, er was snel resultaat en het was degelijk.

 5. Ik probeer nu al een week onze dakwerker te bereiken. Hij zou in augustus beginnen en we hebben hem al anderhalve maand niet meer gehoord. Nu wordt duidelijk waar hij zit …

 6. Oef wat een opluchting dat alles dicht is , je kan niet geloven welke rampscenario’s ik hier de laatste dagen al hoorde . Over mooi herstelde plankenvloeren die kletsnat gingen worden tot afbladderende schilder – en behangwerken enz enz… Je kan al vermoeden over wie het gaat zeker!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *