Opruimwoede.

Nu de werkmannen wegzijn, blijft er in huis een spoor van vernieling achter. Want ze hebben niet alleen opgebouwd, ze hebben ook afgebroken en dat brengt het onvermijdelijke stof met zich mee.
Kuisen en opruimen dus. Terwijl we toch vuil aan het maken waren hebben we meteen de balatum eruitgehaald op de zolder en in stukken gescheurd. Dit exemplaar was trouwens niet vastgelijmd (en ik hoor nu achter computers allerhande gejuich ontstaan), dus we kunnen meteen schuren.
De hele middag is lief al in de weer met stoffer en blik en een stofzuiger in overdrive. En ik heb honderden latjes van onze afgebroken lichtsluis in dozen gestopt. En de lichtsluis gepoetst. En meteen ook de kelder gereorganiseerd. En een was ingestoken. Om maar te zeggen: het enthousiasme is groot vandaag en we zijn helemaal klaar voor fase 2 van het renovatieproject. Als het nu nog eens een maand of twee vakantie zou kunnen blijven zou het ideaal zijn. Jammer genoeg begin ik maandag weer te werken…

One thought on “Opruimwoede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *