Tomadde en zijn konijn.

Daarnet hebben wij heel erg moeten lachen met het filmpje van Tomadde en zijn konijn.

springt Bracke plots recht en roept : “Konijn! Konijn!”. En effectief, in zijn living zit plots een klein konijntje, dat als reactie op 5 volwassenen die zo lomp as imaginable rechtspringen en enthousiast beginnen te roepen, terug richting keuken vlucht waar het vandaan kwam.

Opnieuw waren alle deuren gesloten, en na een half uur alles te doorzoeken ontdekken we een klein gaatje in de plinten onder een keukenkast.

Het volledige verhaal vindt u alhier.

Voor de mensen die zich afvragen hoe het meetjeslands dialect, ook het dialect van lief en mezelve, klinkt: zo dus.


One thought on “Tomadde en zijn konijn.

  1. Een basepaar of gen vedienigvulrmgt zichzelf alleen in de context van het hele genoom (kheb nog nooit een gen of basepaar zich in z’n eentje zien vermenigvuldigen). De transposon doet dat ook (zichzelf vermenigvuldigen in de context van z’n eigen genoom) alleen is het genoom van een transposon veel kleiner. Daarnaast kan een transposon zichzelf prima vermenigduldigen wanneer de cel dat niet doet, een virus vaak ook. Dus zowel een transposon als virus zijn beide levend. Het zegt natuurlijk niets over de afhankelijkheid. De transposon of het virus is in meer of mindere mate afhankelijk van de cellulaire replicatie machinerie. Maar afgezien daarvan zijn ze levend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *