Hij is weg.

Na twee maand in het nieuwe huis heeft Santa Boogie gisteren eindelijk de stap over de muur gezet, op verkenning in de tuin van de buren. En de buren daarnaast.
Gisterenavond laat (ik kreeg het niet over mijn hart hem buiten te laten slapen en we hebben nog geen luik) heb ik uiteindelijk gebeld bij buurvrouw chris omdat hij niet wilde terugkeren, waarna een verwarrende (zowel voor mij als voor santa) tocht en achtervolging in de donkere buurtuin volgde. Hoge rug, blazen en grommen en weglopen. Hij dan é, ik ben daar al lang uitgegroeid uit dat soort gedrag.

Uiteindelijk is hij vanzelf naar binnen gegaan (opgejaagd door mij en chris, en aangemoedigd door henk aan de andere kant van de muur). Deze ochtend echter: geen huis mee te houden. Een oorverdovend, klagend gejank noopte me ertoe hem uiteindelijk buiten te laten. En nu is hij dus weer weg.

Duimt u even mee dat hij straks vanzelf even terugkomt? Ik zal gelijk al veel geruster zijn dan, als hij zelf zijn weg werevindt.

4 thoughts on “Hij is weg.

  1. Zij maar gerust, een kat vindt zijn weg terug 🙂 Hij is na twee maand echt wel gehecht aan jullie huis, dus die kat komt weer. Het kan misschien wel een dagje duren wegens bijzonder veel te verkennen, maar ik zou me niet ongerust maken.

    Maar ik zal toch duimen hoor 🙂

  2. Als je hem de eerste paar weken kon binnen houden zal het wel ok zijn. Hij zal wel tuin voor tuin zijn nieuwe territorium gaan afbakenen. En het schoon vrouwvolk het hof gaan maken zeker?

  3. De kat van onze buren zit ook altijd in onze tuin. Ik denk dat dat komt omdat onze buren een heel strakke tuin hebben, en wij eentje met veel onkruid, verwilderde struiken, rommelige stalletjes en mesthopen waar muizen in wonen. Popcorn (zo heet het beest) ligt meestal in een van de schuurtjes te slapen, of onder de bremstruik. Om te eten keert hij wel altijd weer naar huis terug. ‘k Kan ’em ook niet aaien of oppakken, da’s een voorrecht voor z’n baasjes denk ik.

  4. Mijn kat is een week weggeweest, we dachten al dat ze voorgoed weg was, maar opeens stond ze daar terug. Ze komen dus wel degelijk terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *