Jan Gevaert.

Bericht in de mailbox over Jan Gevaert, van de kokodril, waar u ongetwijfeld al bent gaan eten/op café geweest bent als u in gent resideert.

Je krijgt dit bericht i.v.m. de situatie van Jan ‘Koko’ Gevaert.

Zoals je wellicht weet is Jan zo’n anderhalf jaar geleden naar Tanzania getrokken met het plan zich daar te vestigen. Ondertussen is dat vestigen daar zo ongeveer gelukt en was Jan bezig met zijn integratie.

Op 9 september is Jan in zijn huis in Arusha overvallen. Bij deze overval is één schot gelost dat Jan trof in de halsstreek. Dankzij het alerte optreden van zijn bezoekers (piloten bij Flying Medical Services in Tanzania) is Jan overgevlogen naar het Aga Khan ziekenhuis in Nairobi.

De toestand van Jan evolueert intussen niet zo gunstig. Na zijn aankomst in Nairobi heeft men gewacht tot de toestand wat gestabiliseerd was om te opereren: bij deze operatie hebben ze de inwendige schade bekeken, een aantal zaken kunnen herstellen én – tegen de verwachtingen in – de kogel kunnen verwijderen. Dit was dus goed nieuws. Kort daarop is echter een infectie opgetreden. Om deze infectie tegen te gaan krijgt hij zware antibiotica en werd hij vandaag een tweede keer geopereerd. Het resultaat van deze operatie moeten we nog afwachten.

Jan ligt al de hele tijd op de afdeling intensieve zorgen, is sedert maandag voortdurend onder sedatie om zijn lichaam toe te laten meer te rusten en ligt intussen aan de beademingsmachine … Geen geruststellend nieuws.

De ziekenhuisfactuur loopt ondertussen zeer hoog op…

Jans familie heeft er ondertussen al heel wat contacten op zitten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en met de ambassades. Een vraag aan BuZa of er beroep gedaan kan worden op de zgn. Steunkas voor Belgen in het buitenland werd echter negatief beantwoordt. De steunkas is helaas leeg.

Daarom deze oproep: we willen Jan en zijn familie steunen. We kunnen hopen, bidden, positieve stralen doorsturen, maar we kunnen ook onze portemonnee open maken.

Snelle beslissers kunnen een bijdrage storten op rek. nr. 063-9549628-13 met de vermelding “steunkas Jan Gevaert”. Dat geld gaat integraal naar Jan en zijn familie.

Denk aan alle fijne momenten die je ooit in de Kokodril / het Kokokaffee meemaakte en haal boven die bankkaart!

Meer op jankoko.blogspot.com of www.stanandstone.com

4 thoughts on “Jan Gevaert.

  1. Echt vreselijk…doet me denken aan Stefaan Boeve in Iran…niet willen meedoen in de Belgische maatschappij, op avontuur naar avontuurlijke streken, avontuur loopt slecht af… en wij gaan onze portemonnee bovenhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *