Mijn huis, mijn architect

Deze keer waren we er wel op de juiste dag, jawel. En we hebben gezien waarvoor we kwamen: de kleur van de muren. En die was zoals we het in ons hoofd hadden. Klein probleem is dat het boek dat we nodig hebben om de kleur te laten maken meer dan 300 euro kost. Als er dus iemand Polychromie architecturale van Le Corbusier liggen heeft, en we zouden dat eens mogen inkijken, roep gerust. Eeuwige dankbaarheid zal uw deel wezen.

5 thoughts on “Mijn huis, mijn architect

 1. Heb destijds nog met ktcolor samengewerkt. Zij (KT = Katrien Trautwein) heeft de licenties gekocht om de echte Corbu kleuren te mogen maken in muurverf, lakverf,… Probleem hierbij is dat ze speciale (lees: vaak dure) pigmenten gebruikt die je niet terugvindt in een standaard colormixsysteem. De kleuren zullen dus altijd een beetje (tot veel) afwijken.
  Via mijn ex-collega’s bij BOSS kan ik wel aan kleurenwaaiers geraken. Die kleuren kan je laten inscannen… maar helemaal hetzelfde zal het nooit zijn.
  Ik ken ook iemand bij wie je de KTcolor-verven kan kopen… is echter heel erg dure verf!!!

 2. oh, ons plan was wel degelijk om de kleuren uit het boek te laten scannen bij colora en daar dan dichtsbijzijnde te nemen, hoor. dat was overigens wat die mensen ook hebben gedaan.
  Enig probleem is dat het boek zo pokkeduur is. Maar ik ga de bibliotheken eens proberen dus.

 3. 1) boek aankopen en inbrengen als beroepskost voor Henk (verfraaiing van bureau valt onder beroepskosten)
  2) boek bestellen bij proxis of dergelijke, kleur laten inscannen en dan boek terugzenden wegens niet tevreden of zo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *