Het uur tussen wolf en hond.

Daarnet aan de telefoon gehoord dat er in Wachtebeke een wolf zou gesignaleerd zijn. Een groot aantal jaar geleden was er vanalles te doen rond de Waaslandwolf, weet u nog? Ik vond dat toen ongelooflijk spannend, zo’n ronddolend verwilderd beest dat bij nacht en ontij schapen doodbijt. Een hond, een wolf, een verzinsel: de verhalen volgden elkaar snel op en het beest werd zowaar een mythe…

Wachtebeke. Technisch gezien is dat dus het Waasland é. En het voelt als een uitstekende jaargetijde voor wolven ook. Ik ben al weer helemaal excited.

Update: Blijkbaar heeft hij zelfs een weblog, de wolf.

6 thoughts on “Het uur tussen wolf en hond.

  1. “Mythen en sagen ” dat was één van de lessen die ik het liefst gaf ! Het was zalig als de lln. na afloop van de les ontgoocheld keken in de richting van de bel die (al ) het einde van de les aangaf !!

  2. In Elsene wordt hard gewerkt aan de alligator-mythe. Er zou een krokodil gesignaleerd zijn in de vijvers van Elsene. Een wolf in de grootstad was misschien een tikkeltje ongeloofwaardig overgekomen?

  3. Wow..als toekomstige waaslander kan ik dat alleen maar reuzespannend vinden.
    In ons huidige habitat zag ik onlangs een knoert van een schildpad in de vijver van ‘Park de Vijvers’ in Ledeberg.
    Kunnen wolven zwemmen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *