Op het randje.

Kent u dat, die dunne lijn tussen ziek en gezond? Daar balanceer ik nu al drie dagen op: ik heb een klein beetje koorts, een beetje pijn in mijn armen en schouders en rug, al een paar dagen geregeld zware hoofdpijn. En ik ben een slappe schotelvod.
Ik weet waar het aan ligt, daar niet van: te weinig ontspanning, te veel gewerkt. All work and no play makes i. unhealthy. Dus vecht ik met de wapens die ik heb, de laatste dagen. Een bad af en toe, met een boekje in plaats van een cursus. Op tijd slapen, en uitslapen. Een wanhopige huisvrouw op zijn tijd, een fruitsapke bij het ontbijt en een neurofen als ik pijn heb.

Niet ziek worden is heel belangrijk, nu. Het eerste semester heeft een beperkt aantal lesweken en die zitten propvol, want er moet veel leerstof gezien worden voor januari. Alles wat we zouden missen, moet ingehaald worden. En dat is quasi onmogelijk. Ik hou de lijn dus nauwlettend in de gaten.

5 thoughts on “Op het randje.

  1. Dat gevoel ken ik ook min of meer. Het zal voor een stuk ook aan het weer liggen: de ene keer zonnig maar koud, dan weer grijs en minder koud. Grillig herfstweer waar een mens niet echt beter van word.

  2. Oh ja…zo heb ik vorige week 5 dagen me rondgesleept: een zware verkoudheid, beetje keelpijn, continue moe. Zo net ambetant genoeg om vertraagd te denken dankzij mijn snotbrein, direct buiten adem te zijn wegens verstopte neus, het gevoel te hebben dat je scheel kijkt enz….maar helemaal niet ziek genoeg om thuis in de zetel blijven liggen.

    Tja, zoveel mogelijk rusten is de boodschap eh. Iedereen lijkt met iets rond te lopen op dit moment. Laat je maar verwennen en hou je goed!

  3. pfeh. typisch een vrouw. een beetje pijntje en ‘ze zijn ziek’. Terwijl een echte man dan gewoon een sedergientje pakt, op zijn tanden bijt en verderdoet.

  4. Mijn gouden tip: actimellekes. Toegegeven, ge schijt er waarlijk keiharde knotsen van keutels van, maar met wat vezels op tijd is dat ook weer opgelost. En ze doen best wat voor je weerstand, heb ik zo de indruk.

    Natuurlijk sluit het profiel van de actimel-klant naadloos aan bij de creatieve, trendsettende jonge vrouwen die het lezerpubliek van deze blog uitmaken ;-p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *