moeilijk

Bongo in Oostende.

Een hele poos geleden werd ik door een vriendelijke jongeman gecontacteerd, die in opdracht van Bongo een voorstel had.

Het is onze bedoeling om de nieuwe bongo’s op een originele manier te lanceren op internet. We vragen je niet om reclame te maken, maar om de bongo uit te proberen en er een eerlijke recensie over te schrijven. Daarin ben je vrij.

Heyho, dacht ik. Voor niets op weekend én erover mogen schrijven wat ik wil. Pretty sweet deal, jawel. Vooral omdat wij hier ten huize al jaren fan zijn van het concept. Na mijn volmondig instemmen werd een Bongo-cultuurweekend opgestuurd en kozen wij als bestemming Oostende uit op de site. Dat boeken is overigens een kolfje naar de ietwat computervaardige hand: kiezen uit een dropdown-menu, de datum van aankomst selecteren en vervolgens je boekingscode op de bon ingeven. Je krijgt een bevestigingsmail met een voucher en die neem je mee naar het hotel. Simple comme bonjour.

Oostende was de stad die wij uitkozen, en wel om een paar redenen. We wilden niet te ver rijden, want het is al zo druk de laatste tijd en als je maar twee dagen weg gaat, spendeert een mens liever geen halve dag in de auto. Daarnaast houden we nogal van steden aan de zee, want dat is het enige dat we een beetje missen in Gent. Rotterdam deden we de vorige keer al (in dat exacte hotel, overigens), en Oostende bleef over.
Het Best Western Hotel Imperial (***) bleek rechttegenover het casino gelegen, dicht bij zee dus, en vlakbij een ondergrondse parking (16 euro voor 24 uur). In ons arrangement zat een kamer voor twee met ontbijt en toegang tot óf Het Ensormuseum; óf het PMMK. Gulzig als we zijn besloten we het andere museum gewoon zelf te betalen en beiden te bezoeken.

Hotel en kamer vonden we mooi. Gelegen op de derde verdieping, met zicht op zee, en een ruime badkamer met bad. In de badkamer de basis-hotelvoorzieningen: kleine en grote handdoeken, een paar zeepjes en een haardroger. Er was kabeltelevisie en het was er aangenaam warm. Dat brengt ons meteen op één van de mindere punten van dit hotel: het bleek niet mogelijk de verwarming uit te schakelen, want alle kamers zitten op hetzelfde systeem. Eén iemand warm, iedereen warm. Als je gewend bent, zoals ons, om in een koude kamer te slapen in dat even wennen. Tweede minpuntje: het draadloos internet was betalend. Het zal wel een beetje aan mij liggen, maar ik vind dat elk zichzelf respecterend hotel gratis draadloos internet moet hebben. Service, meneer.
Voor de rest: niks te klagen over het hotel. Het ontbijtbuffet was uitgebreid en uitstekend, de koffie lekker en de bediening verzorgd. Een troef van dit hotel is zonder twijfel de centrale ligging: ‘s avonds gingen we eten aan zee (in het excellente italiaanse Marina) en dat was vijf minuten stappen. Het Ensor, de winkelstraten, de PMMK: allemaal vlakbij, en dat is bijzonder aangenaam als je met vakantie bent.

De musea dan, want deze Bongo is hotel+museum. Misschien zijn we als Gentenaars iets te verwend (Gent heeft veel mooie musea), en wat te kritisch, maar als u de keuze hebt laat u volgens ons het Ensor beter links liggen. De normale toegang is 2 euro, en zelfs dat is eerlijk gezegd te veel. Het risico lopend grof te worden: op tien minuten heeft u gezien wat er te zien valt, en dan heeft u er nog lang over gedaan. Het is geen Ensor-museum, trouwens, het is gewoon zijn geboortehuis. Neen, dan liever het PMMK, waar we toch een halve voormiddag zeer aangenaam vertoefd hebben. Een mooie verzameling hedendaagse kunst, met voldoende afwisseling. Een aanrader als u een keer aan zee bent en het begint plots te regenen.

Conclusie van het weekend: Oostende is een aangename kuststad, het Best Western is een goed hotel en het PMMK is de moeite. Als u helemaal voor de cultuur wilt gaan: boek tijdens het onvolprezen Theater Aan Zee-festival en dompel uzelf onder in de meest bruisende kant van de parel der badsteden.

9 thoughts on “Bongo in Oostende.

  1. Ik heb dit jaar zeker in 20 hotels geslapen en in geen enkel was draadloos surfen gratis 🙁

  2. Ik werk in de toeristische sector en zie heel wat hotels in binnen- en buitenland passeren. Mijn vaststelling daarbij is dat in héél weinig hotels gratis wifi aanbieden. Het wordt meestal maar gratis als je je sowieso al blauw betaalt voor een kamer (vanaf 4 of 5 sterren dus).

  3. ik vind: wat kost dat tegenwoordig nog, draadloos internet. Als wij het kunnen, bij ons op school, gratis voor alle studenten, waarom zouden ze het niet kunnen in een hotel?

  4. Als Oostendenaar ben ik zelf nooit het PMMK of het Ensormuseum binnengestapt. Ook de Mercator en de Amandine staan nog op mijn to-do-lijstje. Eigenlijk erg om er iets over te horen via toeristen.

  5. Gratis internet vind je bijna enkel nog in de toeristisch gerichte hotels. Zakenhotels besteden de Wifi-verbinding trouwens meestal uit aan de KPN’s en Swisstelecoms van deze tijd, die weten dat de werkgever wel betaalt.
    Enkel in de VS en Afrika (of all places) bleek wifi gratis in de hotels

  6. die betalende Wifi in hotels is toch te zot om los te lopen! Kost hen zo goed als niets en toch rekenen ze er vaak waanzinnige bedragen voor aan. En dat van die verwarming is inderdaad typisch iets voor hotels die tot een keten behoren. Ze willen daar dat je in je blootje slaapt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *