Things.

Waarover zal ik eens schrijven op mijn weblog vandaag, zo dacht ik daarnet. Ik heb namelijk een stapel notities in mijn boekskes, zoals altijd, en er zit wel redelijk wat bij dat voor openbare publicatie is. Zoals over hoe ik vandaag opeens veel meer dames met een hoofddoek op school zag dan normaal, en hoe ik me afvraag of er een verband is met de recente ontwikkeling.

Of over hoe meisjes soms meer rimpels hebben dan mij, hoewel ze gelijk 8 jaar jonger zijn. En dat schmink niet zo goed is voor een vel, blijkbaar. Plamuur ook niet overigens, dat hebben we proefondervindelijk vastgesteld.

Of over hoe truffel-olie kopen een fantastische investering is voor iedereen die graag kookt en vooral als je er dan ook nog eens oesterzwammen en blauwe kaas bijgooit.

Of over hoe het werk te veel geworden is en ik het gevoel heb dat ik verzuip en het leven me voorbij raast de laatste tijd. December-dipje, zo doet de kalender vermoeden, maar ik heb vandaag oprecht overwogen terug te keren naar de privé.

Ik heb ook met een belspeldame gepraat vandaag, en morgen wordt er betoogd tegen de plannen voor het hoger onderwijs. En er is een mooie film op Canvas, vanavond. En Vitalski doet toch niet mee morgenavond.

Things, things, things. Maar het enige wat ik wil nu is een bad.

8 thoughts on “Things.

 1. Plamuur is a bitch. Uitgedroogde handen en haren waren mijn deel. In mijn gezicht viel het nog mee. Ah nee *flashback* mijn lippen waren er ook megauitgedroogd en knalrood van geworden!

  Rimpels… Genen zullen daar wel een rol in spelen zeker? Maar ik zie in ons vriendinnengroepje toch ook dat de enige die regelmatig een schoonheidsspecialiste bezoekt het meeste rimpels van allemaal heeft… De vraag is dan: wat is oorzaak en wat is gevolg?

  En dat decemberdipje? Je bent niet alleen, ik hoor het van alle kanten, voel het zelf ook, en ‘t wordt precies elk jaar erger en erger. ‘k Ben normaal een lichte slaper, maar nu zit ik in winterslaapmodus en word ik echt van niks wakker. ‘s Morgens ook niet. En dan zie ik er nog redelijk rimpelig uit als ik opsta. :-S

 2. @ Sara – ik zou heel graag willen maar er is (a) kerstmarkt op school, georganiseerd door mijn studenten die ik moet begleiden en (b) onze pedagogisch adviseur komt langs. Het was ook pas vandaag dat ik ervan wist, trouwens.
  @liza – mijn haar is ondertussen ook gelijk stro. heel mijn lijf schreeuwt om een dag beautyfarm denk ik.

 3. Goedemorgen,

  Decemberdipjes, ze zijn er, we staan ervoor, we moeten erdoor. Gisteren had ik er ook last van. Toen ik van het strand kwam merkte ik dat maar twintig graden was en ik al om vijf uur de kilte voel. Toeme toch.

  Vriendelijke groet van de Spaanders voor de Vlaanders

 4. idd eindleijk eens ieten op dienen vorten tv zeg, die kabel is bijna zijn geld niet waard, de film zefl vodn ik in den beginne stupdi teen stuff
  maar naar mate het einde vond ik ‘m al iets middelmatiger in de positievere zin…

 5. Ha, het decemberdipje is dus de oorzaak dat er hier de laatste week (of zo?) wat minder geschreven wordt. (maar ik heb eigenlijk geen recht van spreken/schrijven…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *