De i.-tunes (i)

Nieuw project alert. Ik heb de gewoonte iedere nieuwe cd die we aanschaffen, sinds een maand of zes, op mijn pc te zetten ook. En als ik eens in de stemming ben voor iets ouds, dan durf ik al eens een plaat uit de kast ook hierop zetten. Het gevolg is een ondertussen redelijks groot muziekbestand, en ik heb de indruk dat ik te vaak dingen vergeet. En altijd naar hetzelfde luister.

Ik heb besloten dat ik eens mijn volledige itunes ga aflopen, te beginnen bij de letter A, te eindigen bij de Z. En als ik iets tegenkom dat de moeite is, dan zal ik het u melden. Niet omdat het u interesseert, maar omdat ik daar toevallig zin in heb. Mwoeha.

ABBA, die stonden helemaal vooraan en die heb ik meteen geskipt wegens disco is alleen mijn ding als ik te veel heb gedronken. En aangezien ik momenteel examenlijsten maak, is dat hoegenaamd niet het geval. Wel blijven aanstaan: Absynthe Minded, met het zeer mooie “New Day”. Een plaat die ik iedereen zou aanraden, eigenlijk, al was het maar uit ietwat misplaatst Gents chauvenisme.

Ook leuk en al maanden niet meer naar geluisterd, zo blijkt: The Afghan Whigs, gesplit in 2001, kort weer bij elkaar in 2006 en ik weet niet hoe het er nu mee gaat, ondertussen. Alleszins: hoera voor Debonair! Wat een beest van een nummer is dat toch.

6 thoughts on “De i.-tunes (i)

  1. ..en als je vindt dat je eens een ‘best of Kerygma’s collection’ op schijf moet zetten: zie mijn sinterklaaswensen (soon).

  2. Zijn de Afghan Whigs weer bij elkaar geweest? Dat heb ik als mega-fan dan toch op schandalige wijze gemist… Shame on me! Wel The Twilight Singers al enkele keren live gezien, en ze zijn minstens even goed als The Afghan Whigs waren vind ikzelf…

  3. Wat ik vaak doe is iTunes op shuffle zetten, zo ontdek ik ook steeds dingen die ik al lang niet meer gehoord hebt.
    Of soms ook nummers die verassend mooi zijn, maar die ik nog nooit gehoord heb omdat ze ergens achteraan op een cd staan.

  4. Een plaat die ik iedereen zou aanraden, eigenlijk, al was het maar uit ietwat misplaatst Gents chauvenisme

    Uitgeweken west-vlamingen eigenlijk. Zoals heel gent zeker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *