Evil blog turning against me.

Wat was dat allemaal, gisteren? Wel, mijn eigen weblog had zich tegen me gekeerd. De pubertijd en een misplaatste vorm van rebellie, vermoeden wij. Alleszins: mijn bloedeigen IP-adres bleek lelijk geblacklist als een spammer en dat zorgde ervoor dat ik niks mee kon doen op mijn eigen blog. Niet posten, niet wijzigen, maar ook geen plugins uitschakelen, dus. En het moest wel één van die plugins zijn die tegen die blacklist aanliep.

De eerste keer dat ik het had, dacht ik dat iemand op school iets stoms had gedaan, want ik was op dat moment op school aan het surfen (wel met mijn eigen PC). Thuis bleek ook mijn eigen IP-adres geblokkeerd. IP-adres van de router manueel veranderd dan maar, en nog steeds geen resultaat.

De enige oplossing bleek: alle spam-plugins (SK, Askimet en bad behaviour) ftp-gewijs uit mijn dir halen. Daarna werkte alles weer normaal. Ik heb er dan snel SK2 opnieuw opgepleurd, maar had geen tijd meer voor de configuratie. Vandaar die lelijke balk bovenaan, die nu weg zou moeten zijn.

Daarnet overigens bij Clopin de echte oorzaak gelezen: Bad behaviour heeft zich blijkbaar ferm misdragen gisteren. En ge moet allemaal updaten nu! Of uw weblog gaat ook evil worden!

5 thoughts on “Evil blog turning against me.

  1. Sorry dat ik het niet in de mail had bijgezet i., tegen dat ik door had dat het er ook verband mee had, had je het zelf al door 🙂

  2. @i: kweenie. ‘k Was gewoon curieus. (Louter ter info: ik heb alleen spam karma draaien, en dat volstaat bij mij precies.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *