Fox in a box getest.

Ik had er hier en daar al over gelezen, en ik vond het een fantastisch concept. Toen we de kans kreeg om het uit te testen, hebben we die dan ook met beide handen gegrepen. Fox in a Box staat immers voor koken met vrienden, en is daardoor de combinatie van twee van onze favoriete dingen: eten en onnozel doen met maten. Hoera!

Het procédé is eenvoudig: u kiest op de website minimum 48 uur van tevoren welke gerechten u wilt ontvangen, voor vier of voor zes. U kunt kiezen voor thuislevering op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond (€ 15), of zelf afhalen op de carpoolparking van Affligem, of in de ateliers in Affligem. En op de afgesproken dag krijgt u dan een doos vol lekkers: voorgesneden, afgemeten, vers en in de juiste hoeveelheden. Wij onderwierpen het concept gisteren aan een praktijktest.

De fun begint eigenlijk al als de doos arriveert: de verpakking is mooi en het is als een cadeautje uitpakken. Een verassingspakje vol boeiende dingen in potjes, doosjes en buisjes. Very exciting.

Fox in a box

‘s avonds bij het aperitief werden de taken verdeeld: het manvolk zou de Risotto Riviera maken, wij zouden achteraf de ossenhaas prepareren.

ProperRisottomanKokenetenmosselin de pan

Hoewel het mannelijke gedeelte van het gezelschap niet echt heel ervaren is in de keuken, verliep alles toch bijzonder vlot. En ik heb zelfs mijn neiging tot bemoeienis bijna de hele tijd kunnen onderdrukken.
Er was even paniek bij het niet beschikbaar zijn van de boter om de mosselgroenten aan te bakken, dus stelde ik groothartig onze eigen boter ter beschikking. Toen de kok van dienst de mosselgroenten in het potje gooide bleek er tussen de groenten een pakje boter verscholen. Alles was dus toch aanwezig.
Het manvolk was zeer te spreken over de afgemeten hoeveelheden, aangezien het volgens hen irritant is dat er in kookboeken vaak wordt gesproken over “een scheut wijn” en “een beetje bouillon” en niemand zegt hoeveel een scheut eigenlijk is.

Het resultaat was een uitstekende risotto, met garnalen, sherry, mosselen, citroen en bladpeterselie.

Resultaat

Het vrouwelijke gedeelte van het gezelschap had een relax gerechtje: kruiden op de ossenhaas smeren, rollade maken, vlees bakken en frietjes in het frietvet gooien. Wij waren zeer te spreken van de vele potjes verse kruiden en hoe dat net in de juiste hoeveelheid kwam: zes of zeven van die volledige struikjes kopen in de supermarkt loopt op, en achteraf gaat dat veel te snel kapot. Het resultaat was bijzonder geslaagd, hoewel de gaartijd iets langer was dan op het papier stond te lezen. We hebben de sneetjes nog even aangebakken in de pan en toen was het resultaat perfect.


Ossenhaas IMG_0829

Conclusies? Fox in a box is heel aangenaam en ontspannend, de producten zijn uitstekend, de porties voldoende groot. De recepten zijn niet te moeilijk, maar toch orgineel en uitdagend. Een zeer fijne activiteit voor een avond onder vrienden, en met onmiskenbaar voordeel dat ook degene die gekookt heeft zonder schroom kan uitroepen hoe lekker het wel is.

Wij kijken alvast uit naar een afhaalpunt in het Gentse, en hopen dat er in de toekomst ook een vegetarisch assortiment komt!

Info: Fox in a box-website

2 thoughts on “Fox in a box getest.

  1. Aaargl… die ossehaas en frieten…

    btw. je kan ook voor meerdere personen bestellen. Ieder veelvoud van vier of zes. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *