Kroniek.

Vrijdag 12h
Lief plet een pil in een halve lepel yoghurt en smeert vervolgens de yoghurt aan de neus van de kat. De kat likt in reflex en de pil is binnen.

Vrijdag 9.30h
Hij ligt nog steeds op het bed, waar hij de hele nacht bij ons heeft gelegen. Hij staat mee op; eet een klein beetje en gaat vervolgens in de zetel liggen. Toch een beetje ziek.

Vrijdag 1.20h
Bij thuiskomst blijkt hij de vaas met tulpen omgegooid te hebben. Someone was bored.

Donderdag 19.20h
Hij kruipt in de vaatwasser. Stil protest.

Donderdag 19.00h
Hij probeert bij lief onder de douche te springen.

Donderdag 18.45h
miauwt nog steeds. Zelfde locatie.

Donderdag 18h
De pijnspuit heeft zijn werk gedaan. Boogie wil buiten spelen. Hij miauwt hartstochtelijk bij het gesloten kattenluik aan de achterdeur en kijkt me zielig aan.

Donderdag 16h

Ik ben hem kwijt en vind hem uiteindelijk slapend tussen de badhanddoeken terug.

Donderdag 15h
De dierenarts geeft hem een spuit, geeft me pillen voor de komende drie dagen en de raad om hem een paar dagen binnen te houden en te laten rusten

Donderdag 14.45h
Zijn longen, hart en koorts zijn ok. Als zijn rug aangeraakt wordt bijt hij en miauwt luid. Zijn klauwen, zowel aan voor- als achterpoten blijken volledig weg/afgebroken. Waarschijnlijk is hij lelijk gevallen.

Donderdag 14.10h
Ik bel de dierenarts. Binnen een half uur mogen we gaan.

Donderdag 13.45h
Boogie stormt binnen, reutelend, met dikke staart. Hij kan bijna niet ademen en piept en kokhalst als je hem oppakt.

Donderdag 13.30h
Ik hoor de katten vechten op het dak.

5 thoughts on “Kroniek.

  1. ‘t Is toch waar dat het daar een gevaarlijke buurt is de Bruugse poarte voor katten althans , is’t kattenmaand ofzo ? Met die van ons is ook geen huis te houden ! Mijn prachtig tafelbloemstuk van de eindjaarstafel heeft ons Kira eens naar haar smaak gearangeerd … ‘k moet zeggen niet echt mijn smaak !

  2. Onze dierenarts is bij het zien van afgebroken klauwen altijd beducht op een aanrijding en interne bloedingen als gevolg. Hopelijk is het niet van dattum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *