Alleen vrouwen.

Vrouwen hebben betere blogs dan mannen. There. I said it. Voor u op uw met — ongetwijfeld uiterst mannelijke — pluimen getooide strijdros springt en mij danzel-in-distress-gewijs en met inhakkende woordzwaarden poogt op andere gedachten te brengen: ik heb het empirisch vastgesteld, dus doe geen moeite.
En nu hoor ik u al meewarig grinniken en boutades poneren over vrouwen, de flair, empirisch onderzoek en logica, maar daar hoeft u vandaag niet mee aan te komen. De bewijslast spreekt immers voor zich.

Tales From The Crib
Ishku
Zezunja
Tante Annie
Kruimels

Ik stel voor dat u een keer rondklikt en dan weet u meteen wat u Bwards-gewijs te doen staat.

23 thoughts on “Alleen vrouwen.

 1. Omdat ze daar tijd voor hebben natuurlijk!
  Omdat zij niet zo hard moeten werken om hun gezin te onderhouden.
  En kom hier nu nie af met: ‘Er zijn ook vrouwen die een job hebben. Maar daar krijgen ze minder geld voor…’ omdat ze op hun blog zitten te schrijven, ja!

 2. @the hankster: tijd? niet zo hard moeten werken? Wij oestrogenen kunnen gewoon (minstens) twee dingen tegelijk. Wij hebben dus gewoon minder tijd nodig en moeten minder hard werken voor hetzelfde resultaat.

 3. Woei, ik word een blozend biggetje hiervan.
  @ The Hankster: Wij zijn heel arm, wij vrouwen, wij laten ons gezin verkommeren. Allemaal voor de kunsten. En allemaal zonder mannelijke mecenas. Wat dacht je!

 4. Het zijn wel twee (2!)vrouwen die mijnen extreem mannelijken blog genomineerd hebben, ha! (neen, niet mijn vrouw en mijn moeder). Voor de rest heeft Henk nagels met koppen geslagen zoals echte mannen dat plegen te doen.

 5. Misschien vindt jij, als vrouw, blogs van vrouwen beter, maar daarom vinden mannen dan nog niet zo. Want misschien vinden mannen, blogs van mannen, beter. Misschien is dat allemaal omdat vrouwen de neiging hebben over vrouwelijke onderwerpen te schrijven en mannen over voor mannen interessante onderwerpen. En ja, in elk kamp zullen uitzonderingen zitten, zowel qua schrijvers als qua lezers. Maar over ‘t algemeen gezien …

  Onderzocht ? Neen. Wetenschappelijk gefundeerd ? Neen. Maar mijn dikke teen, het theewater, my gutfeeling en mijn grootmoeders elleboog voorspellen dat ik misschien gelijk heb. En misschien ook niet.

 6. Lies, damn lies!

  Female take-over van de blogosfeer. Nu ja, wel met recht vind ik. Want de interessantste blogs worden gemaakt door de dames.

  (en omdat ik ook drie dames heb genomineerd voor de biewoarts)

 7. Dat hele gedoe van beste en beter… is toch een vergelijken van appelen en citroenen. Nah!.
  En de blog die ik het beste vind is geschreven door een man. Zuiver afgemeten… filosofie. Om geil van te worden.

 8. dat is ook niet zo verwonderlijk,
  vrouwen tetteren irl ook meer dan mannen… de vraag is hier eigenlijk wie schrijft het meest zinvolle op zijn blog.

 9. Als wij niet zoveel naar blote-borsten-sites zouden moeten surfen, zouden we meer tijd hebben om goed te bloggen.

 10. Of vrouwen betere blogs hebben dan mannen, daarover wil ik mij niet uitspreken, maar ik lees ze wel veel liever.
  Maar da’s waarschijnlijk vooral omdat ik een (hetero) man ben.

 11. Herkenning is blijkbaar belangrijk om blogs goed te vinden.

  Zo val ik op de blogs van die kei-viriele, boomlange kerels met heldere blik en ongelooflijk spitse pen. En ze hebben tijd om al die boeken te lezen waarover ze posten. Als ze lopen, houden ze dat uren vol zonder moe te worden. En als ze zingen, dan heb je gewoon tranen in de ogen omdat het leven weer zin krijgt.

  Stemmen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *