Bento.

Stevenn postte een link naar Lunch in a Box en ik was zowaar onder de indruk: deze mevrouw maakt super lunchboxen voor haar kindjes, in compartimenten onderverdeeld en al. Ze heeft het op haar blog de hele tijd over Bento-boxen, en onze vriend google vertelde dat die een japanese traditie zijn:

Bentō is a single-portion takeout or home-packed meal common in Japanese cuisine. A traditional bento consists of rice, fish or meat, and one or more pickled or cooked vegetables as a side dish. Containers range from disposable mass produced to hand crafted lacquerware. Although bento are easily available in many places throughout Japan, including convenience stores, bento shops , train stations, and department stores, it is still common for Japanese homemakers to spend considerable time and energy producing an appealing boxed lunch.

Bento can be very elaborate, aesthetically pleasing cuisine arrangements. Often the food is arranged in such a way as to resemble other objects: dolls, flowers, leaves, and so forth.

(Wikipedia tells more)

Coolness, zeg ik. En ook wel: ik wil zo een box. Iemand een tip waar je zo’n doosjes kunt kopen hier in België? Of online kunt bestellen?

12 thoughts on “Bento.

 1. Excuse me maar wat een k*tsite is dat zeg ? Elke link herstart dat hele flashobject opnieuw. Iedere keer opnieuw dat logo dat naar beneden komt gevallen … Zoiets is de eerste keer al vervelend op een dergelijke site, maar bij iedere klik in het menu ? Aaaaarghhh. Komaan zeg …

  Maar ‘t ziet er wel lekker uit. Betere kok dan coder.

 2. Amai, het ziet er allemaal wel lekker uit. Aan de kouter heb je Budha bar waar je Bento boxes kan eten. De kwaliteit verschilt keer op keer. Meestal met warme ingrediënten.

 3. ziet er inderdaad lekker en leuk uit, ik zie me niet elke morgen de tijd maken om dat te doen voor mijn twee (drie)kinderen.
  + De afwas vergroot er nog eens mee, onze huidige luchboxes vragen elke morgen al enige manuele handelingen, met die kleine campartimentjes wodt dat alleen maar erger…
  Onze “heldentocht” aan de ontbijttafel zou er nog heldhaftiger door worden…

 4. Hier in Gent kan je deze doosjes in beperkte mate kopen bij die chocolatier & thee speciaalzaak, Yuzu, net naast de Minard.

  Voor de vormpjes die ze vaak gebruiken kan je best effe naar A’pen afzakken. Heb daar enkele Kitty en andere leuke rijstvormpjes op de kop kunnen tikken.

 5. Super.
  Ben op zoek naar bento lunchbox voor mijn zoontje. Alles wat zijn eten op school aantrekkelijker kan maken is meegenomen (hij kan niet warm mee-eten wegens te lange lijst allergieen). Ik had al een tupperware variant gevonden die ik ervoor kan gebruiken, maar ik ga nu zeker es kijken in dat winkeltje naast de Minard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *