Eurosong – voorronde één.

Wahey, het is van eurosong vanavond. En laat dat nu toch wel een kerygma-traditie zijn zeg. En wij zijn daar niet alleen in.

Bart Peeters heeft precies stress: drie misprekingen op een minuut tijd. Ofwel zijn het die madammen in bontjas die hem even ongemakkelijk maken als mij. En hij zou beter geen woordspelingen doen, dat is genant voor iedereen eigenlijk.
De jury: de onvermijdelijke Marcel Vanthilt, de tegenwoordig overal aanwezige Kris Wauters en de ongelooflijk oud geworden Katerina van de Waves.

Katy Satyn: Magical sensation
Ze zingt een beetje nasaal, dat meiske. Maar ze is wel van Merelbeke en het nummer wordt toffer naarmate het vordert. De strofen vinden we saai, het refrein is leutig. Pluspunten ook omdat ze die jongen van Prison Break zover gekregen heeft om haar danser te worden.
Het doet ons aan een ander liedje denken, maar we kunnen er allebei ons vinger niet opleggen. Iemand?

Raeven: Shut down the heatmachine
Een tweeling. Dat is een gimmick, misschienst, de mensen zien dat graag. Bart Peeters geraakt echt niet uit zijn woorden, vandaag. Misschien was dat altijd zo, maar valt het nu meer op omdat ik mij niet de hele tijd aan hem zit te ergeren. Ik ben daar milder in geworden, het afgelopen jaar, in Bart Peeters. Dat krijgt ge als ge geen televisie meer kijkt. Maar goed: ze doen een liedje over het broeikaseffect, door de tekstschrijver van Lopez. Spijtig dat de tekst zo goed als onverstaanbaar is. Ik heb graag gitaren, maar niet graag ddupdup. En dat hemd kapottrekken op het eind: totally uncalled for. Maar ik vraag mij wel af of die tattoo wel echt is.

Brahim: What I like about you
Het is Bra’im from the hood of Torhout. Wahey! En hij heeft nog altijd een rare hoed en een proper getrimde baard. Wel logopedie gevolgd, sinds de laatste keer. Werken aan uzelf is goed.
Barry White met een falsetstem, is mijn eerste idee. Beetje George Michael, maar dan minder sexy. Lief herhaalt de commentaar van twee jaar geleden: niet slecht in zijn genre, jammer dat het een schijtgenre is.
Hij doet zijn hoed af en heeft blijkbaar een accidentje gehad met de tondeuze. Genant.
Katrina: Every woman in the room is mad about you. Lief: bijneens, ze hebben hem daarjust horen klappen.

Kris, ge moogt geen woorden opschrijven die ge niet kunt uitspreken, jong.

Eva Darche: We breathe
Het a capella-fragment maakt mij bang.
Elfjes! Dansende elfjes! Mindfullness!
De mensen van het oudercomité hebben zich uit de naad gewerkt voor schone kostuums en een mooi decor, zo zegt lief.
Wij vinden het nogal jaren 80. Enya.
Oei, daar is het opeens nogal vals, maar ze herstelt zich. Ze voelt zich niet zo zeker op het podium, jammer genoeg. Nog een paar hete zomers en misschien komt het wel in orde.

Femme Fatale: Décadence
Het is Bettie! En ik wist van niets zeg.
Haar a capella is gewoon voor te lachen. Lief zit zich ondertussen al te verkneukelen. Ze is nen verfpot gevallen tot just onder haar borsten zegt mijn wederhelft. Wij vragen ons vooral af wat Jan Van Rompaey daar eigenlijk zit te doen.
Ze heeft Vive La fete gehoord en gedacht, dat kan ik ook: vals zingen in ‘t frans op een beat. Jammer genoeg heeft Vive La Fete een paar dingen voor op haar: orginaliteit en visie en goeie liedjes, om er een paar te noemen.
Lief lacht zich een breuk met de fantastische tekst “dickdickdickdickadance”. De beat mag meer, voor ons. En het mag allemaal een beetje rauwer.

11 thoughts on “Eurosong – voorronde één.

  1. dat liedje van Kathy doet mij een beetje denken aan “why tell me why tell me why do i pray” van anita metzier. trefrein dan.

  2. Nu ik het verslagje over de vijf kandidaten herlees valt mij op dat “décadence” het enige is dat enigzins is blijven hangen en waar ik me vaag nog iets van kan herinneren. Leve de gimmicks!
    In ieder geval, gelukkig is het geen “a capella songfestival”, want anders geraakten we zelfs niet in de voorrondes van de voorronde.

  3. het liedje van Katy is duidelijk gepikt van Ruslana met Wild Dances. Die heeft daarmee dan ook Eurosong gewonnen. flauw

  4. Why tell me why, indeed. Betty is te gek. Ik hoop dat er mensen zijn die haar betalen voor wat ze doet, anders gaat het allemaal zo hopeloos eindigen.

  5. RAEVEN moet winne omda die één van thuis is en die kent ELINE DE MUNCK dus laat die door jurry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ge moet da echt doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *