Zoef.

Er zijn veel dingen die een mens kan zeggen over examendagen, maar bovenal vliegen ze voorbij als in een vingerknip. Mijn studenten komen per vijf binnen, bereiden voor, leggen mondeling af, als er eentje klaar is komt er een volgende binnen. Op die manier zie ik zo’n 10 studenten per blok van twee uur.

Na elk mondeling examen maak ik nota’s op mijn verbeterfiches, zodat ik bij feedback weet wat er goed en fout was in hun antwoord. En terwijl de studenten voorbereiden probeer ik –tussen het beantwoorden van vraagjes en het geven van verduidelijkingen door — de praktijkoefeningen van de voorgaande te verbeteren. En ondertussen hou ik hen in de gaten, natuurlijk.

Dat alles zorgt ervoor dat mijn ogen en hoofd geen ogenblik stilstaan, van acht uur in de ochtend tot zes uur vanavond. Ik moet daar waarschijnlijk geen tekeningske bijmaken dat ik ‘s avonds een vod ben en even niet meer aan school kan denken. En dat mijn dag – zoef – voorbijvliegt.

Gelukkig is er vanavond Comedy Zone, alwaar mijn lief op het podium zal vertellen over onze echtelijke verbouwingsrelateerde ruzies, dus dat is goed voor de ontspanning. Hij staat trouwens in de gazet, mijn lief. Met zes foto’s. En wij hadden het er al eerder over op Het Project, natuurlijk. Net als over zowat alle andere items op de regionale pagina’s, overigens. Wij zijn soms sneller dan onze schaduw op Het Project. Zoef.

2 thoughts on “Zoef.

  1. Niets zo aangenaam (zeg ik vijf jaar na datum) als mondelinge examens: snel, praktisch en minder vermoeiend.

    En bovendien zoveel gemakkelijker om te beoordelen voor examinatoren, niet?

  2. bwah, ik vind dat niet gemakkelijker. ik ben als de dood dat ik iemand zou bevoordelen/benadelen, dus ik ben nogal maniakaal in mijn voorbereiding en naverwerking van die dingen. En het vergt vreselijk veel concentratie, vind ik. Maar wel minder verbeterwerk achteraf, dat is waar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *