Eurosong, aflevering 2.

Oei. Eerste kandidaat gemist. Kan iemand even vertellen hoe het was?

E.F.R.: Your guiding star
Wiehoew. Het is Wouter. Ik had het wel altijd voor Wouter tijdens idool, want hij lijkt op Spike uit Buffie, The Vampire Slayer. Het liedje is wat bombastisch, en de act al helemaal. Slijpschijven op een gitaar, waar halen ze het zeg.

Bart Peeters, stop met uw woordspelingen!

Ishtar: O julissi na jalini
de animatie is bijzonder grappig, net als de bewegingen van haar hoofd. Huppelliedje, maar halverwege steekt het een beetje tegen wegens eentonig. Met een verzonnen taal, moet het muzikaal wel boeiend zijn é. Dranouter, wij gaan met de fiets op reis en onze kinderen gaan naar de steinerschool. Maar het zou wel opvallen, natuurlijk.

Bart Peeters, stop met uw woordspelingen!

Esther: Game over
Oei. Een beetje te laag in het begin é. De styling van de dansers is absoluut fout. Degene die dat bedacht heeft moesten ze nooit meer in de buurt van een klerenwinkel laten komen.
Het nadeel van een Nederlandse tekst is dat de mensen dat verstaan, die tekst. En als het dan een rare tekst is, dan speelt dat niet in uw voordeel.
Ik vind dat haar stem niet bij dit soort nummer past. Game over, denk ik.

Lief denkt dat Bart Peeters een geil oud bokske aan het worden is, gelijk hij over die Ester praat.

Tanja Dexters: Addicted to you
Lief maakt een vreugdedansje dat het aan Tanja is.
Bart Peeters:ze is veel dingen — presentatrice, miss, omroepster, zangeres,…
Lief: …dom
Ze heeft weer nauwelijks iets aan, ons Tanja. Ze beweert dat ze nu kan zingen. Spanneund!
Het is inderdaad beter dan vorige keer. Maar het blijft alleen geschikt om, enkel in bikini gekleed te zingen op den toog van pakweg The Temple.
Wow. Kussende mannen op de staatstelevisie. De boodschap is waarschijnlijk dat geen van de twee Tanja wil, en dat ze dan maar elkaar pakken.

3 thoughts on “Eurosong, aflevering 2.

  1. het eerste nummer was R&B. Maar geen Beyoncé-gehalte. Integendeel, slaapverwekkend. Trouwens vergeleken met vorige week was deze aflevering flauwkes.
    Ishtar was dan ook de verdiende winnaar.

  2. “Slijpschijven op een gitaar, waar halen ze het zeg.” Van bij Sonic Youth wellicht. Die mannen en vrouw hebben hun collectie gitaren al met ongeveer alle soorten gebruiksvoorwerpen bewerkt. Van schroevendraaiers over boormachines en houtblokken tot – wellicht – zelfs plectrums zowaar !
    Dergelijk gedrag heeft onze bassist vroeger, ooit tijdens een repetitie in de garage van zijn ouders het idee gegeven om een vijl vast te pakken en daarmee zijn bas te bewerken. De schuurplek is nog steeds zichtbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *