PU-schuim, dat heeft gelijk twee gezichten.

Frank Boeijen had er een lied over kunnen schrijven, jawel, over de twee gezichten van PU-schuim. Voor wie dat niet kent: dat is lichtgeel isolatieschuim om kieren en gaten te dichten. En dat komt in spuitbussen, vloeibaar (allez, een beetje slijmerig) en onder druk. Van zodra ge dat gebruikt neemt dat enorm in volume toe en dan wordt het droog na een tijd en zit het muurvast.

PU, dat is dus het lolligste verbouwingsmateriaal aller tijden. En het is fun om mee te prutsen. Anderhalf uur later, als blijkt dat het verharde schuim met geen oplosmiddel van uw armen en handen te krijgen is: not so much fun and laughter anymore.

Een heel duaal productje, inderdaad.

4 thoughts on “PU-schuim, dat heeft gelijk twee gezichten.

  1. Weet je wat lollig is? Dat je zo’n bus schuim tekort komt, dus snel naar de winkel rijdt om een extra te kopen. En op weg naar huis hoor je opeens *knal*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *