[stokje] Oude Foto’s.

erica.jpg

Els gooide het, een hele tijd geleden. En ik liet het schaamteloos liggen, jawel. Ze drong nog eens aan via mail, het kwam er weer niet van omdat ik te lui was om met de scanner van het lief aan het werk te gaan. Van uitstel kwam afstel, en toen kreeg ik plots nog een stokje en als ik dat wil beantwoorden, dan moet ik natuurlijk ook dat met die foto’s doen. Dus! Geen excuses meer! Ik heb namelijk de oplossing gevonden: ik neem gewoon foto’s die ik al digitaal heb. En dat zijn er van vroeger welgeteld twee, die u nu allebei krijgt. Op de eerste ben ik naar schatting zes en ben ik bloemen van Erica haar trouw aan het kapotprutsen.

De tweede verscheen hier al eerder, en is het bewijs dat ik ook als klein kind al niet graag op de foto stond. U ziet de kindjes uit onze straat. Groter formaat hier. Als u kindjes begint te tellen van rechts: ik ben de vierde, met de staartjes. De mevrouw is mijn tante, Neef T. staat er ook op, net als neef S. in de buggy, denk ik. En voor de mensen uit mijn geboortedorp die hier lezen: u herkent vast ook Kerstin, Anouk, Bruno en misschien nog andere kindjes die ik niet eens meer ken. In de commentaren mag uw aanvulling!

buurt_sm.jpg

Update: doorgeven, ilse. Een stokje moet je doorgeven. Aan de mensen in de commentaren: Annie! En Miss Punt Komma!
En dan ook nog

10 thoughts on “[stokje] Oude Foto’s.

  1. die kleine met z’n fietske is, hoe kan ook anders n’n De Waele maar z’n voornaam ken ik niet. Dat meiske ernaast met blauw broekje en blauw T shirt is Ellen De Son(m)ville. Het meiske met witte T shirt Petra Sergant. Ik denk dat de meiske met de witte jurk de dochter is van Marie-Rose maar k’ ben ook haar naam vergeten. en dat meiske dat achterom kijkt zal wel Christel zijn de dochter van Jaqueline Maar wie is dat jongentje in z’n blote buik ?…. Edith weet jij het ?

  2. Niet waar: dat is Kerstin, niet Ellen. Ellen is even oud als mij en dat meiske is duidelijk ouder. Dat “jongetje met blote buik” is Anouk M.

  3. Die met z’n fiets is Chris De waele en Petra duwt Stijn z’n buggy. Naast Ilse staat frederik De Craene . Het was een verjaardagfeestje van Tim of Stijn , ik denk dat Toon zich ergens verstopt had ,misschien achter Bruno ( die kreeg onlangs een zoon “Fabio”)Naast Kerstin , Sofie M., daarvoor Ine en de kleine voor mij dat was één van 2 broertjes voetballers Domingo ofzo .De foto is genomen aan de weide van “de geitjes” : die lopen er vandaag de dag nog altijd : er is er zelfs gisteren ééntje geboren .Voor ‘t geval je later met uw kleine Ryckaert eens wil gaan wandelen -) , ‘t is er nog altijd even rustig en mooi en er spelen nog altijd kindjes .

  4. Hela, nen kleinen Ryckaert? Mogen wij van jiehààà en “zijde niet te moe en ongemakkelijk” roepen?

    Het is te hopen!

    leuke foto’s en eerlijk waar: ik haal u er zo uit!

  5. @Carola. Begin niet é. Als het er ooit van komt dan zal het niet via het interweb zijn dat ge’t hoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *