Eurosong, eerste halve finale.

Het gaat over de servische mevrouwen en de storm in het glas water. Over stereotypen. Jaja, chinezen dat is niet alleen geel vel.

De koning is daar zeg. Ik dacht eerst dat het beeldmanipulatie was, maar neen hoor.

First up: Tanja Dexters. Maar eerst is het André Vermeulen. Hij legt redelijk pijnlijk de vinger op de wonde van het niet bijster origineel zijn. Lief zegt: ze zou beter meer zoenen, dan moet ze minder zingen. Weet er iemand eigenlijk nog hoe dat zat met Tanja en haar diskwalificatie op die missverkiezing.
BART STOP MET DE WOORDSPELINGEN.
Ze zingt wat valser dan vorige keer en ze doet te veel dictie. De achtergrondzangeressen doen niet veel vinden wij. En Tanja danst nog altijd niet. Jammer. Next!

De volgende is Nelson, de telenetmeneer. Volgens mij sponsort telenet, want er wordt wel heel veel telenet gezegd. Er zijn zelfs mensen met een telenet-tshirt. Het is een beetje te knuffelrockachtig voor mij, maar ik denk nog altijd dat de mensen daarop gaan stemmen. En met mensen bedoel ik in dit geval: jonge meisjes.
De visuals zijn vreselijk raar. Of zoals lief zegt: powerpointpresentatie. Dat is raar, want meestal zijn ze zeer goed tijdens eurosong dit jaar. Conclusie: wij zijn er niet contra tegen als dit gaat.

Paranoiacs. Wij zijn daar voor, maar dat is vooral om Tom te pesten. De reden daarvoor zal hij u ongetwijfeld zelf eens in’t heel lang uitleggen. De visuals zijn mooi en het is een tof liedje. Ik vrees echter niet dat we op zoek zijn naar een liedje dat tof is. We moeten eurosong winnen en al. Of niet laatste zijn.

A butterfly mind zijn volgende. Of the flying over t schipdonkkanaalsisters, zoals lief dat zegt. Die één haar borsten zitten te hoog en u zou lief haar eens moeten zien imiteren, hier voor mij in de zetel. Het gaat over Westvlaamse onbeholpenheid en kortwagens. Ge moet erbij zijn, dan is het grappig.
Wij duwen op de pauzeknop van het leven zie.
Lief neemt het woord foefbotsen in de mond. Dat op en neer wiebelen blijft ook hilarisch, vind ik. Maar ze gaan ons daarmee uitlachen op het songfestival. Sejeus.

Het is al de laatste, juffrouw Katy Satyn. Of: Anita Meijer. Er zit een ouwe mevrouw in het publiek te slapen! Echt!
Haar kleedje mag een maatje groter zijn vind ik. Blubbertjes aan haar oksels. Het is een zeer goed songfestivallied, maar het is wel al gedaan. Aan de andere kant: het heeft ook al gewonnen.

3 thoughts on “Eurosong, eerste halve finale.

  1. Koning was daar idd eerder deze week en toen was er een repetitie. Daarnet (voor de paranoiacs) lukte het schakelen naar die beelden trouwens niet, beetje pijnlijk voor Bart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *