Kerygma doet een wedstrijd!

Cinema Novo is een tiendaags filmfestival dat elk jaar pareltjes uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika opdiept die in het commerciële circuit geen kans maken. Veel films zijn pas voor het eerst in ons land te zien en een aantal daarvan worden opgenomen in competitie. Het filmfeest barst dit jaar voor de 25ste maal los tussen 6 en 16 maart. Een divers programma met uitschieters van de voorbije jaren, maar uiteraard ook met het nieuwste en beste uit de hedendaagse niet-westerse filmproductie, wordt binnenkort op het publiek losgelaten.

Nadat het festival een kwart eeuw filmjuweeltjes aan thuisstad Brugge heeft geschonken, gaan ze dit jaar als cultureel ambassadeur van West-Vlaanderen voor het eerst on the road. Ze wijken uit naar andere steden en bieden daar een kleurrijk avondje film aan. Op donderdag 28 februari bijvoorbeeld, strijkt Cinema Novo met de nodige Braziliaanse feestvreugde neer in de Gentse bioscoop Sphinx. De film The Year My Parents Went on Vacation kan er in avant-première om 20 uur worden bewonderd. Deze prent van Cao Hamburger schetst de perikelen van een 12-jarige jongen in het Brazilië van de voetbalheld Pelé en van de militaire dictatuur.

Wij kregen twee vrijkaarten aangeboden voor de filmvoorstelling van 28 februari, met receptie achteraf en we kunnen zelf niet gaan. Een mailtje naar de organisatie later en hopla: een wedstrijd was geboren.

Voor woensdagmiddag 12h in de commentaren als u wilt gaan, met geldig emailadres, natuurlijk. Ik zal dan willekeurig en onschuldig een winnaar aanduiden, volgens een nog te bepalen procedure zonder gerechtsdeurwaarder.

6 thoughts on “Kerygma doet een wedstrijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *