Goed voor u, goed voor mij, goed voor uw lijf.

Na een recente tirade van mijnentwege tegen marketeers allerhande zou een mens al eens durven veronderstellen dat wij hier op Kerygma tegen promotionele acties zijn. Tegen de mensen die een dergelijke mening zijn toegedaan wil ik zeggen: gij dwaalt.
Wij zijn namelijk enkel tegen commerciële acties als we van niks weten. Als — zoals in dit geval — alles netjes wordt gevraagd, en er een duidelijk voordeeltje aan verbonden is voor de lieve lezers en voor onszelf, dan doen wij met graagte mee met de reclamemeute. Om maar te zeggen dat deze post eigenlijk gesponsord wordt. Maar leest u vooral verder, want het is wel degelijk een leuke actie.

Het zit zo: binnen de blogosfeer sta ik algemeen bekend om mijn atletische lichaam en mijn sportieve prestaties, dat weet u vanzelfsprekend al. Ik heb bijvoorbeeld op een haar na mijn ticket naar Peking gemist door –eerm — overmacht. Mensen die mij ook in het echte leven kennen, zullen het trouwens beamen: zelden zat een gezondere geest in een gezonder lijf als bij ilse. Of alleszins: de geest is consistent met het lichaam.

Het zal dan ook niemand verwonderen dat de mensen van de CM — bij monde van de adhese-vrienden — mij en dit weblog hebben uitgekozen om een wedstrijd te houden, in kader van hun nieuwe sport-actie. Sinds kort krijgt u daar immers 30 euro terugbetaald op uw sportabonnement. Hoera voor zulk een initiatief, zeggen wij. Want sporten is goed voor elk van ons, zo hebben wij uit goede bron vernomen.

Leuk, hoor ik u denken, maar wat hebben wij daaraan? Wel. Ter ondersteuning van deze actie geeft de CM een fitness-jaarabonnement weg, bij Health City. Momenteel kunt u bij hen in Oudenaarde aan uw spiertonus en cardiodinges werken, maar binnenkort komt er ook een filiaal bij in onze onafhankelijke stadstaat.
Zo’n fitnessjaarabonnement, dat is natuurlijk niet van de poes. Niet alleen deze sportieve adonis kan dat bevestigen, ook ik weet dat uit ervaring. Zelden zo’n duur zonnebank-abonnement gehad.

Het spreekt dus voor zich dat u het niet zomaar krijgt. Als u kans wilt maken, dan wil ik uw genantste en meest ongewone ongezonde gewoonte horen in de commentaren. Als u dus iedere ochtend als ontbijt een mars tussen een boterham legt en die vervolgens in de microgolf-oven laat smelten, dan maakt u bijvoorbeeld al kans. Als u zoals ik soms speciaal naar de Ikea in Ternat rijdt voor die lekkere ballekes daar in het restaurant, eveneens. Maar u kunt beter, daar ben ik zeker van. De commentaren zijn open tot 12 april, en dan kies ik een winnaar. Let the games begin!

17 thoughts on “Goed voor u, goed voor mij, goed voor uw lijf.

 1. Ik beken ; alles wat met zwan worstjes te maken heeft…
  Mijn record :
  een zaterdag in een recent verleden:
  s’middags aan dat nieuwe kotje aan de veldstraat : 1 hotdog.
  namiddag : Ikea (niet voor mij !) , aan de kassa : 2 hotdogs en eentje voor in de auto (3 dus , maar het zijn kleintjes)
  s’avonds : aan den tv : zal ik nog durven zo’n blikje tv-worstjes open doen ? ja dus … wel met lekkere Tierentyn mosterd , maar kom.
  s’nachts : zeer slechte nacht gehad …

 2. Als ik de nacht daarvoor echt serieus uitgeweest ben, say: tot 5u30, en om 8u30 begint de les, dan ziet mijn dag er zo uit:

  -opstaan en binnen het halfuur 3 tot 4 blikjes cola leegdrinken, om wakker te worden. Omdat dat op een nuchtere maag nog wel eens aanleiding durft geven tot problemen, eet men daar bij voorkeur een stevige pizza op.

  -gedurende de voormiddag: zoveel mogelijk suikers binnenspelen: koeken, snoepen, fanta (geen cola of ge slaapt de nacht nadien niet meer)

  -‘s middags de overschot van die pizza, met water. Om nu toch echt die dorst eens te lessen.

  -‘s namiddags: idem als de voormiddag. Genoeg suikers om wakker te blijven.

  -‘s avonds: frieten eten, want ge zijt te moe en te lui om zelf te koken.

  -‘s nachts: bier en chips, terwijl ge naar die film kijkt.

  (Maar voor de rest probeer ik wel gezond te eten zenne)

 3. Ohoohoo! En dan leer je je kinderen gezond eten en ontbijten en dan krijg je dit hierboven. Allemaal verloren moeite! 😉

 4. @Matthias : ah ben jij één van die kereltjes die ik (vooral) de maandagvoormiddag moest wakker maken tijdens de les . Alhoewel ,jij hebt toch nog zo’n 2 à 3 uurtjes geslapen , bij mij kwamen ze soms rechtstreeks van de disco naar de les . Ik was dan wel gevleid dat ze nog naar de les kwamen -) !

 5. @Mathias: Water voor je NAdorst zul je bedoelen.
  Sommige eetgewoonten van mij zijn relatief ongezond, vooral door de verhoudingen. Ik eet namelijk cocktailsaus met wortels en choco met wat brood.

  Je wil niet weten hoe ik eruit zie… Tijd om te gaan sporten zou ik zeggen!

 6. aha, elke ochtend 2 leo’s en een glas cola als ontbijt;,
  maar durf mij geen abonnement te geven of ik moet het versjacheren op ebay

 7. Oei Ilse, je zal zelf moeten gaan sporten, precies :-). Ik zou meedoen met de wedstrijd, maar 90 km rijden voor me in het zweet te werken dat is er wat over…

 8. goh, ongezonde gewoontes genoeg alhier. zo bij voorbeeld die niet aflatende drang naar comfort food. ofte hoe vettiger hoe prettiger.

  pitta – pizza- frieten – micky d – quick: ik ben uw expert. (ik loop trouwens om de vijf botten geambeteerd omdat ze hier geen burger kings hebben: triple whoppers!)

  maar ook op vlak van homemade comfort food heb ik redelijk wat expertise in huis:
  hamburgers met veel kaas en ketchup -en als ik er echt zielig bijloop komt daar nog ei bovenop :drash! bij voorkeur ‘s avonds laat/’s nachts, dat spreekt.

  ah ja, over laat eten gesproken. uit de hand gelopen aperomomenten, of op nuchtere maag tegen de sterren op porto’s achterover slaan, en dan u verdwaasd zitten afvragen: tiens, waar ga ik hier nog aan eten geraken? om dan in t krochtje, mc donalds of frietkot te eindigen, overkomt mij ook vaker dan goed is voor een mens.

 9. Ik betreur ten zeerste dat men steeds meer nachtmerries als prijzen weggeeft en wens bij deze officieel niet mee te doen.
  Als de organisatoren echter tot inzicht komen en de prijs kan vervangen worden door eigen lichaamsgewicht aan bv. fondant chocolade, ben ik graag bereid een sportieve prestatie te doen.
  Zoals bv. vandaag de ronde van Vlaanderen uitkijken zonder de afstandsbediening te gebruiken.
  c\’est-a-dire dus zelf tv aan en uit te zetten.
  Eventueel al joggend.

 10. Buiten de verslaving aan alles wat met chocolade te maken heeft en de occasionele zak chips als avondeten is mijn meest ongezonde gewoonte wel mijn absolute buiten(duur)sport verslaving. Ik kan niet zonder, maar beschik niet over een echt goede basis, waardoor ik er meestal niet zonder kleerscheuren vanaf kom.

  Voorbeelden genoeg:
  Vorige zomer ging ik op zware trektocht naar de Pyreneeën, met een niet echt ingelopen lijf. Resultaat: buiten op het einde relatief dood te zitten, blaren overal, teennagels die nu, bijna 9 maand later of blauw/paars/zwart uitslaan, of na dat ‘trauma’ besloten hebben mijn voeten te verlaten of vervolgens te transformeren in een maanlandschap – jawel nagels met kraters en al.

  Een paar maand geleden (weekendje november, in de ijsregen) gingen we nog eens voor een minitrektochtje in de ardennen. Toen was het resultaat buiten de 10 blaren vooral een algemene stijfheid die me, tot groot jolijt van de collega’s, een loopje van iemand van 80 gaf.

  Het toppunt was echter dit weekend. Na maanden doctoraatswerk (duuzd uur per week werken, van je stoel naar je zetel verhuizen-max beweging is naar de printer wandelen, te veel suikerrijke dingen als snelle energie en comfortfood met als resultaat teveel kilo’s) besluiten om toch zoals in betere tijden 75km te gaan mtb’en in weer en wind. Resultaat: totale verzuring, maagkrampen en billen zonder vel. Maar wel uitgereden! (ah zo zijn we wel)

  Voldoende ongezond, of mocht het enkel over etekens gaan?

 11. Ik weet het niet. Ik ben gezond en leef sober. Of neen, toch niet. Ik drink grote pinten bier in grote getale als ik dorst heb in plaats van wijn zoals de meeste meisjes, en een koffie is geen koffie zonder bijbehorende dubbele Amaretto. Een fris lenteslaatje dient gegarneerd met een hamburger a la Elvis ( hamburger, spek, pindakaas, nog spek, nog hamburger, en dan weer pindakaas, maar je ziet er gelukkig niets van wegens alles overgoten met anderhalve kilo frieten), ow, verse soep vind ik ook lekker, maar alléén met balletjes en als ik de soep mag laten staan en alleen de balletjes opeten. Fruit is een probleem. Hoewel, appelbeignets zijn jum. Dat van die masa’s pinten heb ik wel nog maar sedert ik gestopt ben met roken, dus : voor mij is er hoop! Hoop ik. Als ik tenminste stop met mijn favoriete afwijking: een kwartje meter chorizo (met nootjes) eten voor het slapengaan. In bed zelfs. Slik.

 12. bij mij is het snoep.

  ik probeer gezond te eten maar het snoep dat ik op het werk koop is een dood doener. in begin van de week ga ik kijken wat er in zit en dan begint mijn molentje te draaien om 8 uur smorgens gaat mij eerste paprika chips er al in om 10 uur is het meestal een wafel.

  dan om 12 uur mijn middag eten met een dessert achter en dat bestaat uit iets uit het snoep automaat.

  rond 2 uur is het meestal weer een chips.

  ik heb altijd een schuldgevoel maar ik kan het echt niet laten

 13. De dag beginnen zonder een sigaret (leeg pakje! horror!) is bij mij een ramp. Ik moet roken anders ben ik de rest van de dag geconstipeerd.
  Dus na die eerste sigaret: boterhammen met américain préparé en ontbjt afsluiten met… nog een sigaret. Mmm, lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *