Berlusconi is een oetlul.

Het is niet mijn gewoonte politieke statements te maken op dit weblog Sommige dingen zijn te grof om over te zwijgen. Zo zit ik mij al de hele avond op te winden, en wel om twee verschillende berichten, die absoluut niet gerelateerd zijn, behalve dan door het feit dat het in beide gevallen gaat om incompetente wannabes politici.
Dit was er eentje van. Leest u even mee?

Als Silvio Berlusconi de volgende Italiaanse verkiezingen wint, zullen er vier knappe vrouwen in de regering komen. Naast mooi zullen ze ook nog slim zijn, beloofde de rechtse ex-premier op de Italiaanse radio. Maar Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken zullen in ieder geval naar een man gaan.

Komaan zeg. Een male chauvenist pig en rechtse oelewapper als Berlusconi veegt in een radio-interview zomaar eventjes dertig jaar emancipatie van tafel. En laat ons eerlijk wezen: het principe dat vrouwen niet louter lustobject zijn, is in Italië al niet echt een gezond beestje. Maar goed, wat maakt het in god-die-ik-niet-hebsnaam ene ruk uit of een vrouw nu knap is of niet, zolang ze haar job goed doet als minister? En heeft iemand ooit al een dergelijke denigrerende uitspraak gehoord over mannen in de politiek? En wat is dat gedoe over binnenlandse en buitenlandse zaken die sowieso niet naar een vrouw zullen gaan? Is dat legaal, eigenlijk?

Mijn bloed kookt echt van zo’n dingen. Echt. En kokend vrouwenbloed, daar moet ge van opletten. Dat is giftig.

9 thoughts on “Berlusconi is een oetlul.

 1. Dit soort fratsen zijn Berlusconi natuurlijk niet bepaald onbekend. Mensen die zo onnozel zijn een stem op hem te overwegen gaan er in ieder geval niet door afgestoten worden, eerder integendeel vrees ik.

 2. Hij zegt gewoon wat het V. Belang doét. Of zou doen. Maar eigenlijk al doet.
  Voor de mannelijke kiezers die hij wint, verliest hij hopelijk evenveel vrouwelijke kiezers, die oetlul!

 3. De Italiaanse mannen dragen het machismo hoog in het vaandel, dat is bekend. Ik vrees dat dit soort uitspraken Berlusconi alleen maar meer stemmen zal opleveren. Ze zijn ook daarvoor bedoeld. De vrouwen zijn het ook gewend om in die machocultuur te leven.
  Of: een volk is even slim als zijn leider(s).

 4. Dat Berlusconi fout is, dat erken ik. Maar in een andere quote pocht hij dat de vrouwen in zijn partij een pak knapper zijn dan de vrouwen aan linkerzijde. Schitterend toch!? Dat past – mijns inziens – in de terechte verheerlijking van de schoonheid van de vrouw.

  Soms heb ik de indruk dat wij Belgen te politiek correct zijn geworden. Dat we opnieuw moeten leren hoe een vrouw te complimenteren over haar schoonheid. Op de inspanning die ze doet om er goed uit te zien. Misschien kunnen we nog iets leren van de Italianen…

 5. Oh, dat van die mooie vrouwen, dat kan allemaal nog weggelachen worden, maar dat van die binnenlandse en buitenlandse zaken: geen excuses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *