And so it begins.

Vitalski werkt aan een nieuwe voorstelling. En daarmee is hij aan het try-outen, onder andere in het jeugdhuis van Temse. Althans: dat was de bedoeling, want het gemeentebestuur stak er een stokje voor. De nieuwe voorstelling heet immers “Mijn leven met Leterme” en Temse is een gemeente waar CD&V de scepter zwaait. Ik vind dat ze groot gelijk hebben. Mensen en vooral jongeren zijn namelijk zodanig imbeciel dat ze zelf niet in staat zijn zaken te kaderen, dus het bestuur moet hen daar een handje in helpen. En al dat lachen met de grote roerganger, dat moet maar eens gedaan zijn. Ik stel zelfs voor dat we de humor tout court verbieden. Awoert humor, het is tijd voor een beetje ernst in onze maatschappij.

Vitalski heeft de voorstelling in kwestie nog niet gespeeld, dus men baseert zich enkel op titel en affiche, zo blijkt. Maar ook dat ik het volste recht van een gemeentebestuur. Die mensen zijn verkozen door het volk, dus het spreekt voor zich dat hun wil in principe de wil van het volk is. En een volk, dat heeft sturing nodig en dat kan maar best luisteren naar zijn leiders. Waar gaat ons land anders naartoe zeg?

Officieel heet het dat de voorstelling te duur is, wat een beetje laf is, want dat is niet de reden. Gelukkig is er de burgervader, die een interview geeft waarin hij heel eerlijk is!

“Wat in naam, in opdracht en op kosten van het gemeentebestuur wordt georganiseerd in een gemeentelijk jeugdontmoetingscentrum, moet aan bepaalde normen voldoen”, reageert burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Dat is de kern van de zaak”
“Wij vinden dat de lat hoger gelegd moet worden en dat de jeugd beter verdient op cultureel niveau”, voegt hij er nog aan toe.

De burgemeester wordt in zijn uitspraken niet gehinderd door enige kennis terzake, dat spreekt. En dat is maar goed ook: tsjeven weten uit zichzelf best wel wat cultureel van voldoende niveau is, dat is een aangeboren gave. De feminatheek van Boon was dat bijvoorbeeld niet en het spreekt voor zich dat ook die terecht verboden is door de gerespecteerde collega-pilaarbijter in Antwerpen.

Maar goed, het jeugdhuis wilde dan maar ex-drummer vertonen in plaats van de afgelaste try-out, maar ook dat mocht niet. Logisch. Al die sex en dat geweld en — god beware ons — alternatieve manier van filmen. Brrr.

Bekijk ook een fragment hier.

via Nigel

16 thoughts on “And so it begins.

  1. ik ben er ook niet goed van. qua de waarheid in pacht denken te hebben (jeugd waarden bijbrengen, my god!), kan dit wel tellen. wat mij een welgemeende “gulder voze tjeven!” doet ontlokken.

  2. @pepe – dat lijkt mij louter een kwestie van smaak. Vitalski oogst al jaren veel bijval, dus er zijn duidelijk mensen die hem heel goed vinden

  3. Ook ferm geschrokken van dit gedoe. En ja, uiteraard is Vitalski content, want dit is de béste promo die hij zich maar kan wensen. Maar dat is niet belangrijk hier. Wat belangrijk is, is dat de tsjeven zich al 2 (met ex drummer erbij gerekend 3) keer schuldig maken aan (politieke) censuur. En dat is gevaarlijke shizzle.

    http://tomadde.be/nucleus/index.php?itemid=523

  4. Euhm, ‘t was toch eerst de film die afgeketst werd en nadien vervangact Vitalski ? M.a.w. eerst de totaal ongepast voor de jeugd “sex, drugs en rock&roll” film programmeren en nadien nog eens tegen de schenen van de welmenende burgervader trapen door een vervangact te kiezen die in titel alleen (al) niet door de tsjevenbeugel kan ? ‘t Is het een beetje zoeken natuurlijk !

    (voor er commentaar komt van wie het niet door heeft – ook dit is sarcastisch bedoeld)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *