Gutter Twins.

Mjah. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen na de uiterst aangename CD die Greg Dulli en Mark Lanegan een tijdje geleden op de markt gooien. Misschien heb ik beide meneren te grote kwaliteiten toegedicht en hen in mijn hoofd goddelijker gemaakt dan ze zijn. Ik ben fan, ja. Van zowat alle projecten en groepjes waar deze heren ooit in werkten. Maar dat nam niet weg dat ik gisteren teleurgesteld de AB buitenkwam.
Het was mooi, daar niet van. Maar het heeft mij op geen enkel moment kippenvel gegeven, op geen enkel moment geraakt. Het was clean, niet bijzonder om naar te kijken, een beetje tam zelfs. En na 45 minuten stoppen met spelen, dan het publiek vijf minuten om een bis laten roepen en dan nog 10 minuutjes terugkomen: dat is heel flauw voor een uitverkocht concert waar 20 euro per hoofd voor neergeteld werd.

Ik had het concert van het jaar verwacht, ik kreeg iets dat ik me nu nog nauwelijks kan herinneren. Mjah.

7 thoughts on “Gutter Twins.

 1. Ik dacht echt dat ik de enige was die er zo over dacht… Niet dus. Was ook ongelofelijk teleurgesteld, amper een uurtje, het slechtste dat ik al van Dulli heb gezien; geen grapjes, geen oude nummers, geen noemenswaardige bissen. Echt deprimerend. Volgende keer beter zeker?

 2. Tja, als je écht waar voor je geld wil kan je beter naar BJO gaan kijken – gisteren in Parijs een concert van 2 uur 45 minuten gespeeld, voor diezelfde 20 euro. En het publiek was wild! (Ook al waren het les petits belges die eens hun kunstjes mochten komen tonen in de lichtstad)

  (Af en toe een beetje reclame maken mag he?)

 3. heb de heren 2 maand geleden gezien in Amsterdam en daar speelden ze 2 uur. Ab was inderdaad een makke show maar achteraf gezien wel normaal.

  “For Immediate Release: Gutter Twins AB Show

  Last night’s show at Ancienne Belgique was unfortunately cut short after 9 songs, when singer Greg Dulli became seriously ill during the performance.

  While the rest of the band returned to the stage for a three song encore, Greg was rushed by ambulance to the local hospital where he was diagnosed with dehydration and hyperthermia, requiring an overnight stay and continued observation.

  We are happy to report that Greg is now doing well after being put on bed rest, which unfortunately resulted in the cancellation of the show in Rotterdam.

  Under doctor’s orders, Greg has been told to rest for the next couple of days and as such the Gutter Twins tour will resume at Vega in Copenhagen on April 14th.

  The band will make every effort to return to Belgium and Holland this Summer, and we thank those of you who sent well wishes.

  Sincerely,

  Scott Ford”

 4. Ja ik vond het eerste deel vrij redelijk maar vond Greg al bij al vrij slapjes. Ik dacht dat gewoon zijn micro een beetje luider moest maar blijkbaar was er meer aan de hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *