En u, wat heeft u gedaan op deze uiterst mooie lente-dag?

Wij dit:
Boorman

en dan dit
bruut geweld


proper maken

en dan krijgt u uiteindelijk dit

afgekapt

Ons huis was, bij de aankoop al, technisch gezien zeer goed bewoonbaar. Maar deze zomer plannen we grote esthetische verbouwingswerken in living en keuken (waarna we zonder twijfel het coolste huis van de BP gaan hebben, dat spreekt). Onder de dikke lagen verf en plakwerk is er overal in huis een zweem van opstijgend vocht te zien. Geen reden tot paniek, er zijn geen schimmels ofzo, maar als we dan toch tienduuzenden euri gaan uitgeven om alles mooi te maken, dan zou het zonde zijn als er na zes maand weer vocht te zien is, niewaar?

Injecteren dus, hoera. Eerst offertes aangevraagd, twee verschillende firma’s over de vloer gekregen, die allebei zeer glad en verkoopspraterig waren en ons een zeer uiteenlopend bedrag voorschotelden 5000 euro en 20.000 euro. Vervolgens toch maar geluisterd naar de schoonzus (“ge kunt dat evengoed zelf, dat injecteren, zo moeilijk is dat niet”), advies gevraagd bij een specialist terzake, producten gekocht en de hall zes maand geleden van een serieuze hoeveelheid siliconen voorzien. Een paar maanden gewacht en het blijkt geslaagd te zijn, dus beginnen we nu aan de living en keuken. Fase 1 is het afkappen, vandaag.

Tot zover de berichtgeving over mijn gigantisch boeiende leven. Morgen meer, met een aflevering over om de tien centimeter gaten boren. U kunt ongetwijfeld nauwelijks wachten.

7 thoughts on “En u, wat heeft u gedaan op deze uiterst mooie lente-dag?

  1. Ha! Handige post… En moet je echt super super super handig zijn om dit zelf te doen?

    Wij verhuizen binnen enkele maanden naar een -weliswaar- huurhuis en in de living bevindt er zich ook zo een mottige natte vlak op een binnenmuur. De huidige bewoners zetten er “gewoon” hun zetel tegen… Wij zouden die vlek dus liever aanpakken, maar de verhuurder ziet het probleem niet echt (duuh!). Zouden het dus misschien ook op deze manier willen proberen, als het wat te doen is voor een koppel met ongeveer vier linkerhanden.

  2. Als huurder ga je toch niet beginnen kappen en breken zeker??? Zeg maar dàg tegen je waarborg. Je huisbaas moet dat aanpakken. De mijne heeft het een paar jaar terug toch gedaan, muren geïnjecteerd en zo.

    Gent is toch wel zeer vochtig he? Ambetànt!

  3. Wij hebben onze living ook zelf geïnjecteerd, zeer amateuristisch wel allemaal, gewoon zo’n spul gekocht, de handleiding gelezen, eens gegoogeld en aan de slag gegaan. Maar het heeft precies toch wel gewerkt, geen vocht meer daar. Of zou dat toch vooral komen doordat de buren (zo hoorden we nadien) hun kant van de muur door professionals ook hebben laten injecteren, en zo dikke muren zijn het niet, lol…
    Prettige verbouwdagen nog 😉

  4. De eerste foto slijten voor een schoon prijske aan de public relationsdienst van de Gamma, de tweede aan een fabrikant van jeansbroeken.De derde had je ook nog wel geld uit kunnen slaan als je gelachen had, Kerygma, helaas helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *