Waarom ik graag in de stad woon.

Vanmorgen ben ik om half negen opgestaan, heb een beetje gewerkt voor school en Het Project, ben vervolgens om kwart na tien op mijn fiets gestapt, en de hele stad rondgehost: boodschappen gedaan, pasfoto’s laten nemen, paspoort aangevraagd, strips gekocht, info voor een geveltuintje gehaald, een paar tijdschriften gekocht, een afspraak gemaakt bij de kapper. Daarna in Tasty slaatjes en burgers gehaald, naar het park gefietst, gegeten met mijn lief, nog een paar boodschappen gedaan en nu even terug naar huis.

Ik kan mij niet voorstellen dat ik voor al die dingen de auto zou moeten nemen, en telkens parking zoeken, in de file staan, bezweet uit de auto komen, etc… Waarschijnlijk zou mijn hele tocht van deze voormiddag dubbel zo lang geduurd hebben. Om nog maar te zwijgen over alle lol van buiten in de zon fietsen die ik had gemist.

10 thoughts on “Waarom ik graag in de stad woon.

 1. niks vakantie. ik moet verbeteren, maar ik dacht: dat kan ook als het donker is en de zon weg is. ha!

 2. je moet maar eens kijken naar de comment van “gentenaar” op Gentblogt. Die gast ziet het anders wel zwaar zitten om met zijn auto de stad in te tuffen. Waarschijnlijk wat teveel aan de uitlaat van zijn auto gelurkt.
  Ik had vandaag zelfde ervaring in Oudenaarde: met trein vanuit Gent en dan met fiets de stad in, meeting op het marktplein en vlotjes terug zonder autostress. Meer moet dat niet zijn.

 3. Ik vervang hier de fiets door de tram (fietsen in Zurich Stad zie ik echt niet zitten) maar ik deel helemaal je mening! Tis zalig leven in een stad.

 4. Waarom ik liever hier woon : de tuin elke dag zien veranderen , de vogeltjes ,heel mooie en rustige fietstochten in de natuur en toch maar 15 à 20 min van Gent. Nooit parkeerproblemen -) . Voor elk wat wils hé !

 5. leve de stad, de stadsparken, het gezellig kuieren en fietsen, de autoloze dagen, de vogeltjes in t stad die je wakker fluiten (is niet exclusief voor ‘den buiten’), er valt op gelijk welk uur altijd wel een mens te bespeuren, je vindt altijd wel een winkel open op een feestdag, de fietstochten naar ‘den buiten’ om dan bij terugkomst gezellig een terrasje te doen, op t laatste moment kun je nog buitenstappen want er valt altijd wel iets te beleven, etc etc
  🙂

 6. Leven in Gent is inderdaad zalig. Waarom ben ik daar ook weer weggegaan? O ja, omdat de huizen er afzichtelijk schandalig duur geworden zijn! Na tien jaar huren heb ik mezelf eventjes keihard op mijn gezicht gesjlegen omdat ik er geen huis gekocht had en ben dan maar naar den boerenbuiten gaan wonen. Op 20 minuten van Gent, met de auto weliswaar.

  Maar had ik direkt een huis gekocht in de plaats van mijn geld aan mijn huisbaas te geven, dan zou ik nooit vertrokken zijn uit Gent!

  En o ja, een job in het onderwijs heeft er ook veel mee te maken. Die heb ik namelijk niet, en dan maakt het al minder uit waar je woont aangezien je toch niet vrij bent om tijdens de werkuren te gaan winkelen en pasfoto’s te laten maken…

 7. ah ik Leuven doe ik alles tevoet…ook een zalig en vrij gevoel.

  (om met de fiets te gaan is mijn conditie net ietsje te schandalig rampzalig om dan de heuveltjes in Leuven op en af te fietsen met mijn benen die enkel de vlakke Leiestreek gewoon zijn).

 8. Deze plattelandsbewoner laat weten dat het op den buiten eveneens zalig is. Het lijstje van i kan ik hier ook met de fiets afwerken hoor, zelfs zonder me daarvoor tussen het autogewoel te moeten wurmen. En dat park, dat is dan onze tuin.
  Enkel die strips, daar zou ik toch eens voor naar Gent moeten komen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *