Hypochondrie en overal stof.

Ja, het is hier stil nog altijd. Ik moet gelijk vree veel in de zon zitten en taken verbeteren de laatste dagen. En ondertussen luisteren naar mijn hypochodrische poetsvrouw die denkt diabetes te hebben.

I have so much vocht. Vocht in my armen en my benen and my buik *doet T-shirt omhoog*. And i told my girlfriend en she said her oma also has al lot of vocht and that comes from her diabetes. You think I have diabetes?

Heul vermoeiend hoor. Daarnaast zijn er ook de ziekenhuisbezoekjes, het wanhopig stofvrij proberen houden van ons huis (niet evident met afgekapte muren, geloof me vrij) en het voorbereiden voor de examens.

Bovendien zit er sinds gisteren een stofje achter mijn lens, door een klein debacle in het containerpark, waarover later misschien meer. Het was iets met steengruis en een te zware zak. Ik dacht dat het vannacht wel vanzelf tot een slaperke zou verworden, maar dat is niet gebeurd. Het piekt nog steeds, en ik kan mijn lenzen niet uitdoen totdat ik in mijn bed kruip want mijn bril is al maanden zoek. Ik ben hem na het verhuizen en bij het uitpakken tegengekomen en heb gedacht: “ik leg hem hier, daar geraak ik hem niet kwijt”. Vergeten waar hier was, bril nooit meer teruggevonden. Ach ach. Maar zonder bril of lenzen zie ik het verschil tussen de kat en mijn lief niet, en dat, beste kijkbuiskindertjes, is gevaarlijk. Vandaar dat ik pas bij het slapengaan het verdomde stofje kan verwijderen en ik nu vooral al mijn energie opdoe aan ergernis over het stofje.

U ziet het, huilen met de pet op aan deze kant van het wereldwijde web. Maar hoe is het eigenlijk met u, ondertussen?

14 thoughts on “Hypochondrie en overal stof.

 1. Euh … Als ik een stofje achter mijn lens heb (en dat gebeurt af en toe wel eens), dan pop ik hem er gewoon eventjes uit, spoel ik hem af en steek ik hem er weer in.

  Is dat niet de meest voor de hand liggende oplossing voor zo’n probleem? 🙂

  Natuurlijk zul je in het containerpark wel geen lensvloeistof bijgehad hebben, maar thuis toch wel, dus waarom dan wachten tot bedtijd? Enlighten me!

 2. Hoe het hier gaat?
  Och, ik spuit altijd in mijn kuisvrouw, tegen het vocht in haar buik en daar is ze heel content mee.

 3. Uw kuisvrouw komt sinds kort ook bij ons. Zal ze volgende keer wat minder koffie geven, dat helpt misschien tegen t vocht 😀

 4. Méér koffie, koffie is een diareticum en dus vochtafdrijvend… Wist mijn maat de lijnvliegtuigpiloot me te vertellen. Naar het schijnt is het schaamtelijk als de piloot tijdens de vlucht uit zijn kot komt om naar de wc te gaan. No more coffee for him 🙂

 5. dat van de lens, heb dat ook eens gehad en toen bleek mijn hoornvlies een beetje ontstoken, enige oplossing om daar vanaf te geraken is niet te lenzen maar te brillen… of zonder…

  als je het zo laat kan het goed zijn dat het wondje blijft en in het ergste geval ontsteekt, waardoor je dan op termijn geen lenzen meer kan dragen…

  oog goed spoelen met homeopatisch goedje van de apotheek lukt soms ook, maar anders, brillenç brillen!

  zoek maar naar hier zou’k zeggen

 6. @ missy. de lens is ondertussen in orde. hoera!
  @ Sandrien. wow. is dat toeval of heb je expliciet naar de kuisvrouw van de bloggers gevraagd (ze zit ook bij lien, é)
  @ rendv. natalia. uit kazachstan, jawel.

 7. Als je vanuit de draaideur van het ziekenhuis naar het stad wandelt (het tussenstuk, waar ze nu de boel aan het open smijten zijn), moet je maar eens naar boven kijken en eens zwaaien.
  Want daar zit één vanachter zijn pc naar de onder hem passerende zomerse mensen te kijken.

 8. Na één slechte kuisvrouwervaring wou ik niet teveel meer aan het toeval overlaten, dus ja, merci voor de gouden tip, Ilse en Lien! 🙂 En we zitten toch al bij Partena dus dat kwam nog goed uit ook.
  En ge hebt niet overdreven, dat mens is echt gelijk een wervelwind.
  @rendv: is genoteerd, nog meer koffie voor Natalia.

 9. en ik heb vocht in mijn oor: een oorontsteking dus. Kan eigenlijk wel beter. En verder heb ik uw lief gisteren op de radio gehoord bij Kirsten Lemaire.

 10. De ons ook zeer welbekende Natalya inderdaad. Begon ze vandaag ook over haar diabetesprobleem. Maar ook: “I think is problem also with nieren. I never drink, I never thirsty, but now I drink two litres a day. But now I’m gonna start with the straik. Do you know where good doctor is?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *