Groen. Met citrus.

Die middag in de colruyt.

Hij staart wat verweesd naar het rek.
Er is geen Ice Tea Green, lief.
Ik kijk ook naar het rek en zie de vertrouwde flessen inderdaad niet staan. Er zijn nochtans geen open plaatsen in het rek, dus er ontbreken geen producten.
Misschien is het een nieuwe verpakking?, opper ik. Ik wijs naar lichtgroene flessen, waar de favoriete frisdrank hier ten huize normaal op het schap staat.
Neen. Daar staat op “met citrus”. Ik moet dat niet hebben, met citrus.

Ik zal het anders eens vragen aan de verkoper. De verkoper zoekt met ons mee in de rekken, maar vindt de Ice Tea Green evenmin. Hij besluit te bellen naar een collega.

Wij draaien wat rond bij het rek. Vijf minuten later komt hij terug en zegt dat zijn collega het ook niet weet. Maar er is geen etiket meer voorzien in het rek, dus hij weet niet of ze die varieteit nog hebben.

Lief kijkt beteuterd. Zucht. En fluistert: ik ga een beetje in de auto wachten, peisk.

8 thoughts on “Groen. Met citrus.

  1. Potverdomme. Had ik deze week toch ook wel nét dezelfde situatie. De citrusversie is zo slecht nog niet. Maar ja. Dat tikkeltje citrus is er net teveel aan. Hmm. Er nadert een crisis. Echt. Ik zweer het u.

  2. http://www.liptonicetea.be/2007/nl/index.html

    volgens de lipton website bestaat gewone green nog in gamma? En daar kom je als je doorklikt vanuit unilever.be naar hun merken enz. Maar de benamingen op de Collect & Go website heeft overal “Citrus” erachter staan. Die Citrus kan ik niet lezen op hun fotookes.

    Bij Caddyhome staan dezelfde fotookes en noemt het nog gewoon Lipton Ice Tea Green.

  3. Het héét Lipton Ice Tea! Niet het noemt.
    Sorry voor dit taalpurisme maar mijn dochter leest nu ook Kerygma, dus moet ik hier en daar even huh..optreden. Verder heb ik special voor Henk Teahea even gebeld met de verdeler: niets aan de hand, alles komt terug!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *