Kater.

Ligt ge in uw bed, na een bijzonder aangename avond. Trots dat ge het niet te laat hebt gemaakt (twee uur naar huis, meneer), zacht te slapen. Opeens begint uw kat, die zoals altijd slaapt in het zeteltje op de slaapkamer, heel luid te janken, te blazen en sissen. Ge verschiet, ge zet u recht en ge ziet een andere kat weglopen.
Ge kent die kat: het is de zwerfkat die sinds een paar weken de hele buurt terroriseert, de andere katten aanvalt en overal sproeit en zijn gevoeg doet.
Ge staat op, slaapdronken en uw lief rent het beest achterna. De kater vlucht in het bureau van uw lief, en glipt vervolgens de trap af naar beneden.
Uw lief roept: doe de deur van de living dicht en de keukendeur open. De kater blaast en valt aan. Uw lief probeert hem te pakken en krijgt een gemene klauw. Even flitst het door uw hoofd dat het misschien niet zo verstandig is dat ge hier allebei in uw ondergoed staat, wegens bloot vel en al. Ondertussen vlucht het volledig wilde beest onder de kast en kiest uw eigen kat het zeker voor het onzekere en gaat buiten op de muur zitten.
Ge neemt een borstel, het beest spurt vanonder de kast en er volgt een wilde achtervolging door de living, waarbij de kater u verbaast door zijn snelheid en hoogte van springen. Uiteindelijk (na tien minuten) slaagt uw lief erin om het beest buiten te jagen.

Ge overziet de ravage, merkt dat al het eten van uw kat op is, en ruikt ook dat de kater al een tijd in huis was. Er is gesproeid in de keuken, de living, de gang, uw bureau, zijn bureau. Uw lief lokt uw eigen (geheel oversture kat) weer binnen en ge gaat slapen.

De zondag spendeert ge met uw huis kuisen om de degoutante geur weg te krijgen en informeren bij de buren of iemand de kat kent. Iedereen kent hem, en heeft last van hem: hij terroriseert andere katten, steelt eten, sproeit overal,…Eigenaar: onbekend.

Het mailtje naar de milieudienst voor de kattenvanger is al vertrokken. Wij hopen ondertussen op een kalmere nacht, vandenacht.

10 thoughts on “Kater.

 1. Shit zeg, wat een rotbeest.

  Bij ons was het eergisteren ook wel even schrikken: we hoorden wat lawaai boven en dachten dat er iets omvergewaaid was of zo. Lynn gaat kijken op de trap en ziet daar een zwarte kat liggen op onze gang. Die was blijkbaar via het open raam van de badkamer (dat uitgeeft op een plat dak) binnengeraakt. Gelukkig heeft ze geen sporen nagelaten. Waarschijnlijk een kat van de buren, want ze had een belletje rond haar hals, wat meteen het lawaai verklaarde. Handig, dat belletje 🙂

 2. Kans bestaat dat door het gevecht het beest geen goesting meer zal hebben om bij jullie nog een poot binnen te zetten. Niet zeker, maar het kan.

  Niet dat dat iets helpt voor de buren, natuurlijk.

 3. echt een hatelijke penetrerende geur hé dat sproeisel. Gatverdegatver. In het begin kuiste ik dat met water met een flinke scheut bleekwater (ook buiten) en blijkt dat dat nog meer de katten aantrekt om te sproeien. Azijn zou ze moeten weghouden.
  een paar tekeningen van castraties ophangen?

  zo’n katteluikje met ID; wauw heel handig!

  hoe is het ondertussen met de mieren i.? uitgedreven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *