Openbare BBQs.

Oh kijkt, Shellac heeft een mening. Over dat zijn stadsbestuur niet mag investeren in openbare BBQ-plaatsen, maar AIDS-onderzoek moet doen, of zoiets. Daar komt het alleszins op neer.

I call bullshit. Niet iedereen is rijk en heeft een grote tuin, en ook mensen zonder hof zitten graag eens met hun poep in het gras met een glazeke witte wijn en een merguez. Om maar te zeggen: ook in Gent worden deze week de eerste barbecues in de parken ingewijd en ik heb dat initiatief persoonlijk op een vreugdedansje onthaald. Want wij krijgen er eentje in het park hier vlakbij. Het park waar we vorige zomer bijzonder fijn van picknick deden met onze lieve vrienden. Want sommige mensen hebben meer dan twee kameraden om uit te nodigen en dan past dat gewoon niet op een koer van 16 vierkante meters.

Noteer bij deze alvast: de eerste zondag dat het in juli mooi weer is, doen we BBQ in de Groene Vallei. Zelfde principe als de picknick: bring your own food, friends, stoelekes and booze.

14 thoughts on “Openbare BBQs.

  1. Hij (Shellac) zou al mogen beginnen met leren schrijven zonder spellingfouten (lees: discutie?).

    On topic: fijn initiatief, jawel! Enig idee of ze er ook eentje hebben in de buurt van Elsene?

  2. is dat het groenevalleipark? Dat is ook dicht in mijn buurt…
    Ik doe trouwens soms een BBQ gewoon int straat. Met veel varkensvlees dan moet ik niet te veel uitdelen hehe

  3. In het Groene Valeipark staat een enorme picnictafel en, als ik mij niet vergis, komt de BBQ daar in de buurt te staan. Dus geen probleem daar om te zitten en te eten. I’m in!

  4. maar allez, wat kunt ge nu hebben tegen zo een schoon initiatief… ik ben gigantisch pro! en ook voor die bbq in juli!

  5. Hier zijn er ook veel openbare bbq-plaatsen (ook in National Parks zoals bv. Yosemite, etc.). Het lijkt me een vree tof initiatief om da ook in Gent te gaan doen.

  6. In Amerika doet men dat in elk park. De zondag met all de families; en een hele dag frisbieen, volleyen enz. Ik was daar in 2000; L.A. the valleys. Wel opletten voor de bijesteken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *