Bron.

Ik ben kapot. Gisteren was zwaar, maar goed. Vandaag was vroeg, verschrikkelijk interessant, maar zeer intensief.
Zoals een studiedag hoort te zijn. Deze ochtend gaf mijn lieve collega zelf een presentatie over ons eigen project, vanmiddag een aangename lunch, en daarna in een verduisterde zaal geluisterd naar de uiterst aangename verteller Robby Ceiren Cleiren (De Roovers), die voorlas bij een video getiteld “Iets van Tolstoj”.

Het hoogtepunt van de dag kwam echter daarna, met Paul Bottelberghs. De gedrevenheid waarmee die man praat en de visie op multimedia en onderwijs die hij heeft: meeslepend, boeiend, verfrissend, gedurfd. Ik heb daar echt met volle teugen van genoten. En het is een bron van inspiratie voor de komende jaren.

Maar eerst een tukje en nog wat verbeteren.

3 thoughts on “Bron.

 1. robby cLeiren bedoel je waarscheinlijk… idd kerel is steengoed. En voor wie hem niet kent… Buiten De Zone? Chocotofke?

 2. Het loopjongetje in de advocatenserie… euh… dinges? Met Veerle Dobbelaere?

  Niet overdrijven hè Kerygma, inspiratiebronnen gaan maar een paar weken mee doorgaans, meeslepend of niet.

 3. In een ver verleden heb ik eens meegedaan met een project van de Kopergietery. Ik was toen zelf nog een jongere.

  Het project “Off-TV” was een idee van Paul Bottelberghs. Hij vond dat alles op TV altijd hetzelfde was omdat iedereen voortbouwde op bestaande concepten (omdat ze dat zo op school geleerd hadden). Hij wou een groep jongeren samenbrengen met uiteenlopende interesses (een danseres, een tekenaar, een acteur, een computer-nerd, iemand die scenario’s schreef, …) en hen onbezoedeld TV laten maken. Zonder scholing kregen we heel wat middelen en de hoop was dat daar een nieuw soort TV ging uit voortkomen.

  Na twee jaar is dat opgedoekt wegens geen succes. We hadden teveel vrijheid en de groep was zo uiteenlopend dat we niet samenhingen.

  Maar ik heb daar toch veel van opgestoken en ik ben nog jarenlang de website van De Kopergietery blijven doen. Good Times en Bottelberghs was een rustige, interessante man. Ik ben blij dat ik dankzij u link zijn vzw leer kennen. Ik ga daar zeker eens mijn licht opsteken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *