Allez hop.

– You know how long you can stay home when baby is burn?
– baby burn?
(denkt u even mijn unk-gezicht erbij. ik was mij serieus aan het afvragen of ze in rusland hun boelekes verbranden)
– Yes burn (maakt beweging tussen haar benen, waar bij ze iets uit haar bekken trekt)
– aaaah born. owkey. 3 months i think.

Dit is slechts één van de vele absurde conversaties die ik vanmiddag heb gevoerd, in plaats van te verbeteren.

Bij deze weet ik ook weer waarom ik mezelf altijd uit de voeten maak en op school werk terwijl onze kazachstaanse wervelwind door het huis waait. Het kind kan kuisen, maar babbelen ondertussen: ge hebt daar geen gedacht van.
En een mens zou denken dat het “I go work now” en het mezelf terugtrekken in mijn bureau afdoende hint zou blijken, maar neent: de conversatie werd dan gewoon roepend vanuit de living verdergezet.

You see mijn restaurant, ilse? You know why they don’t want to sell to charlekijn?
What you do with your kitchen this summer?
You know chinese winkel on korenmarkt? I go there last week and buy champignons. My boyfriend make champignonsoep. So good.
My girlfriend is real crazy. I stopped with her, it is terrible.
You know how to make chocoladesaus for icecream?

Twee uur een half, jong. Ik was bijna van miserie zelf beginnen strijken.

Bijna zei ik.

10 thoughts on “Allez hop.

  1. Wij hadden hier een gelijkaardig probleem met de kinderen (3 en 6). Zij wisten niet wanneer papa aan het werk was of niet en dus ook niet of ze hem al dan niet mochten lastig vallen. We hebben samen een verkeerslicht geknutseld (een smeerkaasdoosje met rood aan de ene kant en groen aan de andere en dat hebben we op een wc-rolleke vastgeplakt). Werkt prima…. ik veronderstel dat uw russische dat ook wel snapt 😉

  2. hilarisch om te lezen al zal het wel een stuk minder hilarisch zijn om het te ondergaan natuurlijk 😉
    ik zie het al voor mij dat je ook zo’n kartonnen stoplicht in elkaar knutselt; you see green light you talk, you see red light you not breath but clean owkey? 😀 (en dan roept ze wrsch vanuit de living; “green light is not work? because never green light.”) enfin, ik liet mij hier even meeslepen, excuses.

  3. I know what you mean. Normaalgezien ben ik altijd aan het werk als ze komt, maar deze dinsdag had ik een half dagje verlof om wat bij te slapen want my baby is very nearly burn en ik loop wat moe :-p
    Toen ik dan opstond, thee maakte en haar ook een kopje aanbood was het inderdaad een spraakwaterval, ik weet nu alles over haar gekke vriendin, vriend (soon to be husband number three), mama en zoveel meer. Maar ‘t is dat ze zo goed kuist en strijkt, niewaar !-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *