Keuzes.

Zot word ik daarvan, van al dat kiezen bij die verbouwing. Neem nu tegels voor de keuken. Eerst dacht ik aan gietbeton, maar hoe meer ik daarover hoor, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat dat niet voor ons is. Een schone tegel dus, en dan iets soortgelijk op de muren achter het fornuis. Maar het moet natuurlijk bij het werkblad en de kasten passen. En bij de houten vloer die we nog moeten kiezen. En het is niet alsof er drie soorten tegels zijn en dat ge daar de mooiste uitkiest, neen: er zijn zeshonderd winkels en die hebben allemaal honderdmiljard soorten tegels.

Misschien moeten we gewoon zand op de chappe storten. Dat is ook schoon, peisk. En het is goed voor het vakantiegevoel.

16 thoughts on “Keuzes.

 1. en ideaal als kattenbak voor Boogie

  doe iets leuk aan als je gaat kiezen, verkopers laten je alleen zien wat ze denken dat je leuk gaat vinden

 2. wij hebben bewust gekozen geen tegel of spatwand achter het fornuis te plaatsen. Met de juiste verf kan dat perfect. Veel mensen die bij ons komen zijn verbaasd dat je het gewoon kan verven en alle vetspatten kan afwassen net zoals je ook het aanrecht proper maakt. Maar dat kan dus ook indien je dat tof zou vinden om gewoon een geverfde muur te hebben.

 3. We hebben gekozen (voor de verbouwing van de zolder) uit materiaal dat bij de promoties stond. Direct veel minder keuze, en je spaart nog wat geld uit 😉

 4. wij gaan de originele keldertegels uitschuppen en herleggen in het keukendeel. tegen de muur komt mat inox (fijne plaat) want verf kan idd tegen water maar niet tegen hete olie uit een wokpan…

  die oude tegelvloer laten we dan aansluiten op een houten vloer (werd in 1902 ook al gedaan, dus we gaan er vanuit dat het nu ook mooi zal zijn) 🙂

 5. ‘k wil niet moeilijk doen hé en je nog wat meer doen twijfelen : maar een houten vloer in de keuken is dat wel een goed gedacht ? Vraag het eens aan M.&G .En ik ben nog altijd benieuwd welke vloer er onder die van jullie living verborgen zit .

 6. hela is mijne parket niet schoon misschien ! Maar inderdaad het is geen goed idee, vooral als je nogal veel spat en laat vallen zoals ik.Maar ik dacht dat ze niet van plan waren parket te leggen in de keuken maar vloer en dan aanluitend parket in de living.
  Goed nadenken en niet overhaast kopen zou ik zeggen.

 7. &G ja hoor vree schoon maar ik dacht aan die spatjes.
  Sorry i. ik begreep dat het werkblad moest passen bij de houten vloer ‘k heb niets gezegd-)

 8. wij hebben gietbeton in de keuken en ik zou het ook niet aanraden. het is wel mooi, maar na een paar jaar komen er barsten in en ook zuren zorgen voor plekken (vb citroensap). Ooit waren wij 2 dagen op weekend en onze kat had geplast op de beton, 3 jaar later zie je nog het ‘plasje’…

 9. Al eens aan kurk gedacht? Waterbestendig, perfect afwasbaar, natuurmateriaal, geluiddempend, warm, snel geplaatst, alle kleuren, vormen en diktes. En niet alleen op vloer maar ook tegen de muren van de keuken zou dat perfect toepasbaar zijn.

 10. Kurk is rommel. Half ons huis ligt vol. Laat er iets op vallen, schuif er iets over… lelijke stukken. Spreek me er niet meer van. Wij hebben verder (zowat de andere helft van het huis dus) steentapijt liggen. Schoon, heel schoon, maar laat er ook niets op vallen en kijk uit met etenswaren die er gemakkelijk ingetrapt kunnen worden. (Had ik op dit blog niet eens iets gelezen over naar chocolade smakende vloeren?).

 11. basalt : natuursteen , onderhoudt gelijk niets maar is wel zwart , gietbeton is grijs zeker .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *