Prioriteiten.

Steekt uw hand omhoog wie denkt dat milieubeleid belangrijk is voor een land! Inderdaad, ik dacht het wel ja. Terwijl onze regering nog steeds noest verderwerkt aan een aantal onoverkomelijke beleidsmaatregelen in verband met staatshervorming (geen nood echter, de sfeer is naar het schijnt uitstekend) hinken we achterop in zaken die echt tellen. België doet het op gebied van klimaatmaatregelen slechter dan de Verenigde Staten. U weet wel, dat land waarover wij gaarne mogen morren dat ze Kyoto zo grandioos aan hun laars lappen.
Niet alleen doet België het slecht, door onze schuld wordt er ook een rem gezet op het klimaatbeleid van heel Europa.

Ik ben daar eerlijk gezegd zwaar door geschokt. Het is niet mijn gewoonte politieke statements te maken, maar het lijkt me zo ondertussen wel tijd dat de bevolking eens begint te eisen dat het land bestuurd wordt. En dat er weer eens aandacht wordt besteed aan sociale zaken, aan milieu, een energieprijzen, aan cultuurbeleid,… In plaats van aan taaltesten voor mensen die een woning willen kopen en 20%-regels voor Nederlandstalige muziek op de radio. Waanzin, daar lijkt het langzaam op. Absolute waanzin.

6 thoughts on “Prioriteiten.

  1. Ik heb me toch redelijk verslikt in mijn ochtendkoffie toen ik het artikel in de krant las (http://demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/337646/2008/07/05/Belgie-radicaal-gebuisd-in-klimaatbeleid.dhtml).

    Ik mag eigenlijk niet verbaasd zijn: waar zijn mensen mee bezig? Met zichzelf. Met de dalende koopkracht. Met de duurder wordende pintjes. Met het weer (kan ik bbq’en of niet). Milieu staat niet hoog op de agenda omdat mensen niet de indruk hebben dat het hen raakt. Nog steeds niet. In tijden van welvaart en optimisme wil men helpen, in tijden van ‘het gaat slecht met ons land ach en wee ‘ is het navelstaarderij en elk voor zich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *