Dipje.

Vanmiddag keek ik uit over wat eens onze living was, en heel even had ik zin om op mijn knieën in de modder te zakken en een potje te huilen.
Dat komt zo: alles is vuil en zanderig. Het tocht in ons huis wegens uitgebroken muren. Alle verwarmingen zijn losgekoppeld, waardoor ook de boiler niet meer werkt en er dus geen warm water is om te douchen. De caniveau ligt open, dus het huis ruikt naar riool. De vaatwasmachine is losgekoppeld en onbruikbaar. Alles, ook de bovenverdieping zit onder een dun laagje stof, omdat men vandaag een nieuw deurgat heeft gemaakt met een slijpschijf.
En ik was al de derde dag op rij wakker om zeven uur. En het regende. En het was koud. En ik heb geen propere jeansbroek meer.

Ondertussen heb ik gedoucht bij vrienden, een tukje gedaan en een cordon bleu gegeten in de fabula. Het leven is beter. Morgen komt er een rioolbuis in plaats van de caniveau (gesloten riolering. how very 21st century) en wordt er beton gegoten. Over de modder en het vuil heen. Eens dat gebeurt is, liggen de werken drie dagen stil, wegens lang weekend. Drie dagen uitslapen en stof ruimen en wassen. Kleren en schotels en mezelf.

8 thoughts on “Dipje.

 1. Ik heb toch echt wel een beter idee hoor : jij/jullie komen gewoon een aantal weken in Lovendegem wonen : lang slapen , filmke kijken , alle faciliteiten. En zo een paar keer per dag steekt ge uw hoofd binnen op de werf en zeg je “Waw mannen , goed gewerkt . Maar nu moeten we rap voort want we hebben nog heel veel werk …” Die mannen gaan respect voor u hebben jong !

 2. heb het al 100 keer gezegd, breng de was, de strijk enz.. bij ons. maar ja dat is niet nodig hé !
  ons ilse lost alles wel zelf op…

 3. I, ik zou de trots toch wat opzij zetten en ingaan op alle genereuse aanbiedingen.
  Het zal het leven voor jullie een stuk leuker maken.

  In het begin zijn we ook blijven wonen op de werf, maar na een tijdje zijn we ook ingetrokken bij vrienden.

 4. Hey Ilse,
  ik volg uw blog al een tijdje en nu is ‘t toch tijd om (voor zover ‘t kan) een hart onder de riem te steken.
  Wij komen ook juist van een verbouwing en ik weet wat het is om u echt ellendig te voelen bij de aanblik van hoe ‘t erbij ligt en wat er allemaal nog moet gedaan worden.
  Maar ik heb de foto’s gezien van de slaapkamer en die vond ik echt prachtig. Een vlaagje gezonde jaloezie kwam even op. Jullie hebben een goede smaak

  Nog veel succes!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *