Comedy, dat is een serieuze zaak.

Vandaag kreeg ik, dankzij een attente lezer (*zwaait naar B.*) het immer van chique woorden en schrijfzweet van intelligente mensen doordrenkte Ons Erfdeel in de bus. Gezien mijn verleden als student in de letterachtige toestanden is de publicatie mij niet onbekend, dat spreekt, maar het frappeert me toch nog steeds hoe ernstig het allemaal wel is. Onderbouwd, niet kijkend op een volzin meer of minder. En ernstig dus.

In deze aflevering heeft Liv Laveyne — u weet wel: de juffrouw die ik ooit eens de gothic-chick van de Vlaamse recensiewereld heb genoemd en die dat blijkbaar had gelezen en ik schaamde mij een beetje toen maar gelukkig vond ze het best wel grappig en helemaal niet erg. Ze schrijft dan ook over comedy, dus dat ze niet gespeend is van een gevoel voor humor is evident. *haalt diep adem* Die Liv dus, die heeft een uitstekend artikel gefabriceerd over comedy in Vlaanderen. Volledig en mooi onderbouwd. Ernstige lectuur over grappige mensen en een aanrader, voor de liefhebbers van alle soorten comedies.

Comedy: een nieuwe Vlaamse golf. Een blijspel in drie bedrijven
Liv Laveyne

Het aantal Vlamingen dat de afgelopen jaren in Nederland belangrijke cabaret- en stand-upcomedyprijzen heeft weggekaapt, is aanzienlijk. In dit uitvoerige artikel beschrijft Liv Laveyne hoe dat komt, en welke toekomst de Vlaamse comedywereld voor zich heeft. Zowat alle grote namen uit de Vlaamse comedy- en cabaretwereld komen in deze bijdrage aan bod, van Wim Helsen tot Henk Rijckaert, van Wouter Deprez tot het duo Ter Bescherming van de Jeugd, van Kommil Foo tot Alex Agnew.

Ons Erfdeel kost 15 euro. En ik weet niet waar ge het kunt kopen, maar hier kan men u wel helpen, misschien.

Oh. En schone fotoots ook, trouwens.

5 thoughts on “Comedy, dat is een serieuze zaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *