ilse loves kiva.

U heeft dat waarschijnlijk al gezien: hier op de site staat redelijk wat reclame, bij momenten. De lieve mensen van de reclame-regie zorgen daarvoor, en er is een duitse site die al anderhalf jaar permanent adverteert op mijn site. Wat daarmee gebeurt? Ik besteed het meeste van dat geld aan andere mensen. Dat is wijs, aangezien ik het zelf niet echt voel in mijn portemonee (virtueel geld vind ik dat, ge hebt dat nooit in handen), maar dat ik er wel veel mee kan doen. Zo komen mijn donaties naar Gentblogt altijd van dat potje. En onderhoud ik er de server en domeinnaam mee van heel wat mensen. Het lief, de vriendin, de getalenteerde maat, de collega-comedian, de studenten enzovoort enzoverder.

En dan zijn er natuurlijk nog centjes over en die gaan naar Kiva. Ik vind dat een superleuk project: je geeft een microlening aan een ondernemer of een groep mensen ergens in de wereld en zij kunnen hun zaak opstarten/uitbouwen/… met het geld van ons. Een donatie is gewoonlijk 25 dollar, en het wordt dus terugbetaald, op het tempo van de mensen aan wie je geeft. Je krijgt altijd heel veel informatie op de website. Zo heb ik bijvoorbeeld een lening lopen bij de Hermandad Group in Bolivia. Elke maand betalen ze een stukje terug, en ik kan hen volgen op de site van Kiva.

Momenteel zijn alle leningen die aangevraagd zijn helemaal “opgevuld”, maar Kiva werkt aan nieuwe leningen samen met de field-partners.

4 thoughts on “ilse loves kiva.

  1. Tiens,

    Ik ben vandaag nog op de website van Kiva geweest en het geld van verschillende terugbetaalde leningen herbesteed in nieuwe projecten, en er was echt wel keuze van kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *