Lichtbak — een nieuw seizoen

Deze avond hebben wij chinees gehaald. We hebben die voor de lichtbak opgegeten, wat gezien onze huidige situatie betekent dat we de chinees opgegeten hebben in ons bed. How very john en yoko van ons, vindt u niet?

Achtereenvolgens hebben wij gekeken naar:
a. een stuk van dat met die mensen met een handicap op één. Ondanks het feit dat ik me dood geërgerd heb aan Bal Nictazar zijn vrouwmens die net iets te veel commentaar geeft alsof ze de grote observator is — Dian Fossey in het diepst van heur gedachten ongetwijfeld — vond ik het een schoon programma. Ik heb zelfs een beetje gehuild. Wil iemand alstublieft eens een beetje vriend worden met die dove meneer? Ik word er droevig van, zo lief dat die is en zo alleen.
b. een stuk van Top Gear, natuurlijk. Heel hard luidop gelachen, zoals gewoonlijk. Dim sum uitgeproest in het bed, wat iets minder grappig is.
c. een stuk van Expeditie-ik-heb-veel-grief-van-den-AS-adventure, de nieuwe afleveringen. Er is een irritante westvlaming, er zijn etnische minderheden en er was een mevrouw die een liedje had gemaakt. Niks nieuws onder de tropische zon, dus. Maar laten we wel wezen: dat van die kaka, dat moest echt niet zo in beeld gebracht worden. En Roos-met-het-muizengezichtje is een veel betere presentatrice dan die juffrouw die het Radiofonisch Instituut “een krote” vindt.
Dit is trouwens het vijftiende seizoen van het programma, en nog steeds slagen de deelnemers er niet in vuur te maken. Een tip voor de deelnemers voor volgend seizoen: GE GAAT DUS VUUR MOETEN MAKEN ZONDER NEN BRIKET. Misschien kunt ge thuis eens oefenen. Omwille van de onvoorbereidheid en vooral door de vreselijk gemaakte dagboekintermezzo’s heb ik besloten niet meer te kijken. Kippenvel. And not in a good way.
d. een groot stuk van Hell’s Kitchen. Gordon Ramsey is me wat te vuilgebekt en te veel pose maar voor de rest: love it, love it, love it. Het gaat over eten en stress en koken en ruzie. What is there not to love?
e. nu: een vies programma over mannen die jonge meisjes en jongens oppikken op het interweb. Angstaanjagend en ik durf bijna niet kijken. Vuilaards maat.

11 thoughts on “Lichtbak — een nieuw seizoen

 1. laat me raden; u houdt van reality-tv?
  alleen ramsey vind ik persoonlijk de moeite (al zou ik de ‘fucking’ wel eens willen tellen en worden die iets te kwistig rondgestrooid, ik zou daar niet tegenkunnen in mijn keuken).
  Serie 4 van Lost deed me weer op het randje van mijn niet zo comfortabele zetel zitten en de nieuwe serie Californication (niet slecht).
  de nieuwe series beginnen te lopen (zoals Dexter deze week).
  En nieuwe Desperate Housewives binnenkort. Jeujjjj!
  zo, mijn voorkeur is ook weer duidelijk 😉

 2. Ik heb mij vandaag ook alvast gelaafd aan het nieuwe tv-seizoen. Ook mij kon ‘Expeditie Robinson’ niet bekoren, eveneens vanwege de hoogst irritante ‘voorgelezen dagboekfragmentjes’.

 3. Voorbij de grens wil ik ook zien. Opgenomen. Lost, Californication & Sarah Connor Chronicles (allemaal op maandag!) zijn allemaal de moeite. Dexter is ook héél straf, al wist ik niet dat ze dat ook gaan uitzenden. Moest er nu eens een zender de ballen hebben om OZ uit te zenden … ooit 1e seizoen gezien op KA2, maar is vroegtijdig uit de ether gehaald. Op HBO nochtans 6 of 7 seizoenen volgehouden, en naar ‘t schijnt héél straf.

 4. Ik kijk amper tv -het kotleven zal daar wel voor iets tussen zitten-, maar zo te zien mis ik niet veel. En Topgear kijk ik wel op’t internet.

 5. de verheerlijking van de mensen met een handicap in den beginen was er wat over, maar als je idd wat voorbij de comentaar keek was het bst wel ontroerend en menselijk: de eerste uren alles gevn en dan geen pap meer kunen zeggen, ze heben de mensen dus gewoon latne doen en laten ondervinden , de orchestratie lijkt minimaal
  en ja die dove meneer, hopelijk intregreren ze hem in hun gesprekken

 6. Bal Nictazar zijn vrouwmens, brrrr… geeft me constant rillingen! Ze heeft inderdaad een geweldige air en ze doet precies… aaah ik ga zwijgen! Gelukkig kan ik maar 2 posten ontvangen op die keukenantenne van me. Ik weiger dat programma te zien van die gehandicapten (of moet ik correct zijn en zeggen ‘anders-validen’?) en het andere alternatief was de canvascrack. Programma op zich schitterend maar Mr. Van M*lle blijft een seksist! Anyway, ik weet niet meer waartoe ik wil komen maar zo te zien is er veel bullshit op de beeldbuis!

 7. Het 15de seizoen van Expeditie Robinson? Het achtste toch nog maar?

  Helaas hadden we nog geen kabel gisteren, jammer om te horen dat we zoveel mois gemist hebben…

 8. @tomadde: heb thuis het eerste seizoen van OZ op DVD… gebruik de schijfjes echter als onderleggers voor mijn glazen… Slécht! Overroepen, don’t buy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *