De verzachte zeden.

In den bouw wordt naar Q-music of Top Radio geluisterd, dat wisten wij al snel nadat we ons huis hadden gekocht. Op volume 12, bij voorkeur. En er wordt geslepen, gehamerd en met dingen gegooid dat het een lieve lust is. In het bataljon lawaaierige bouwvakkers die wij al hebben zien passeren, zijn de witte raven des te opvallender. Zo zijn er de twee broers, die hier de laatste tijd de meeste werken doen. Rustige, lieve mensen en een plezier om in huis te hebben. Klokvast voor boterhammen en arriveren, en altijd stil en vriendelijk.
Maar onze elektricien, die slaat werkelijk alles. Deze ochtend toen ik opstond, hoorde ik rustige muziek in de living beneden. En toen ik naar het werk vertrok, zat hij op de grond een stopcontact te monteren. In het licht van een bouwspot, ondertussen meeneuriend met Klara. Het had zowaar iets idyllisch.

En ja, wij hebben weer licht en schakelaars ondertussen. Met dimmers!

4 thoughts on “De verzachte zeden.

  1. Toen onze buren aan het bouwen waren, kregen wij elke dag keiharde Arabische muziek te horen! Gelukkig hielde ze zich strikt aan de werkuren, dus waren wij meestal niet thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *