Stresskat.

Het monster, die heeft al afgezien de laatste 9 weken: vreemde mannen in huis, lawaai, een muur weg, een deur verstoken, wel ramen, geen ramen, wel ramen. Een glazen deur waar een gat zat. Aarde als vloerbekleding, beton als vloerbekleding, PU-schuim als vloerbekleding, chappe als vloerbekleding, tegels als vloerbekleding, een andere achterdeur, geen kelderdeur, wel een kelderdeur: zeer verwarrend allemaal. Nu heeft het beest het eigenlijk best goed gedaan: behalve wat extra aanhankelijkheid als we thuis zijn is er nauwelijks iets aan te merken op zijn gedrag.
Dachten we. Want vorige week besloot hij opeens dat de rugleuning van de sofa een comfortabele plaats was om een plasje te maken. En aangezien we het pas ‘s morgens zagen, was straffen geen optie meer: hij weet dat toch niet.
En dus komt er dinsdag een kuisfirma de sofa halen. En duimen wij dat hij er geen gewoonte van maakt.

4 thoughts on “Stresskat.

  1. Hoi, advies : als het nog een keertje gebeurt, ga toch maar met de poes naar de dierenarts. Ik heb 2 keer last gehad met dezelfde kat, en beide keren was er een medische oorzaak. Ik had mezelf veel opkuiswerk kunnen besparen ! (Al klinkt het wel als veel stress inderdaad, en niet enkel voor katachtigen :-))

  2. Je kan dat ook zelf hoor . In Waarschoot bij Oost-Vanderlinden kan je zo’n grote soort stofzuiger huren om tapijten en zetels te kuisen .Je “zeept” eerst de zetel in , spoelen ,droogzuigen. Als het niet meteen goed is kan je ‘t verschillende keren herhalen . Als ik me niet vergis 10 euro om een halve dag de machine te huren + produkt .Zal een pak goedkoper zijn dan een firma . Ik heb hetzelfde probleem gehad bij T.(en nog een beetje veel erger…) zetel perfect proper gekregen .

  3. onze katten zittzn nu 6 weken en het sproeigedrag (bij ons in de traphal) is een typisch stressfenomeen.

    een van onze monsters heeft er ook las, heb van de dierenarts een spuitbusje gekregen met feromonen (ik zoek het wel op als je wilt) en dat moet je dagelijks op de sproeiplek en omringende plekken sproeien.
    nu een week mee bezig en geen last meer van, bovendien zijn ze stressbestendiger dan voorheen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *