Klere zeg.

Daarnet in het programma van de voormalige drag queen van Stubru ging die juffrouw die dat van de naakte mensen presenteert op bezoek bij Ciske De Rat. En ze zong het liedje van verdomd alleen en die meneer begon haar uit te lachen omdat ze “krijg nu allemaal de kleren” zong. Blijkbaar is het Colere. Van Cholera, de ziekte. Ik moet zeggen: het heeft inderdaad meer betekenis dan die veronderstelde nare gewoonte van die hollanders om mensen de kleren te wensen. Maareuh…steekt eens uw hand omhoog wie dat ook al twintig jaar zo zingt?

*steekt haar hand omhoog*

PS: Jamie Lydell, komtierdakuzeerdoejong.

19 thoughts on “Klere zeg.

 1. eh… ik denk dat gij en die juffrouw in de minderheid zijt. Maar jullie versie zou wel fantastisch zijn als campagne-lied voor Spullenhulp – daar zit een hit in!

 2. Even als ras-Amsterdamse nog een kleine nuance: het is Kolere, met een k. Amsterdammers zijn echt veel te plat voor zo’n sjieke C.

 3. Ook wij steken onze hand in de lucht.
  Wie weet zij Kees Flodder ook niet echt “Buurman wat doe je nou?”. En ‘sodemieterop’ is in feite ook helemaal iets anders .

 4. @michael – wie weet is de verleden tijd van zeggen wel met een korte ei? dat zou nogal eens een grap zijn, zeg.

 5. Mijn noord-limburgse roots hebben ervoor gezorgd dat ik het goed zing.

  Tis misschien omdat het de juffrouw was die dat van die naakte mensen presenteert, en dat die liever heeft dat die kleren aandoen… of zo?

 6. Als rechtgeaard Hollander wist ik dit natuurlijk. Maarja, wij hebben dan ook het scheldwoord colerelijer uitgevonden.

 7. Was het jullie dan nog nooit opgevallen dat Nederlanders elkaar bijzonder graag de meest vieze ziektes toewensen? “Kanker op, joh!”, of “Teringwijf!”, of, inderdaad, “Krijg de klere!”. De oudere generatie roept al eens “TBC!” als’t hen écht te veel wordt, maar de jongeren gebruiken tegenwoordig het veel fijnzinnigere “Krijg AIDS!”. Fijn volkje soms, nietwaar? 🙂

 8. Punaise, ook ik moet mijn hand op steken.
  Ik zou er zelf geld op hebben ingezet dat het kleren waren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *