Witte haat.

Kijkt zie. Het is weer van dat, dus krijgt u mijn jaarlijkse razernij-tirade over hoe erg ik sneeuw wel haat op uw boterham.
Daarnet onder de lunch viel het nog mee: een paar vlokjes, beetje koud en vervelend but hey: het is winter, dus we gaan niet moeilijk doen (oh. heb ik zonet twee dubbelepunten in die zin gezet? I sure did en zaagt daar zo niet over). Maar: toen ik bij Michel buitenkwam rond vier uur, een illustrator-for-dummies-cursus rijker bleek de hele stad onder het wit poeder te zitten. De tocht naar huis (normaal 5 minuten) kostte mij een uur, waarvan ik me dus een half uur zitten doodergeren heb aan de auto voor mij. Meneer had niet door dat ge dus als het glad ligt niet keihard op uw gas moogt duwen. En slipte dus iedere keer een end weg als de file weer begon te rijden. Hardleers, die man, want hij heeft hetzelfde zeker 60 keer herhaald. Ik ben op een bepaald moment gestopt met tellen.

Sneeuw is nat, onefficiënt, koud en gevaarlijk. Mijn lief zit in Brussel en moet dus over bevroren wegen naar huis, mijn botten zijn nat, mijn voeten bevroren, mijn kat wil niet buiten om pipi te doen en onze lichtkoepel is ondergesneeuwd, dus er is geen licht.

Winterpret. Dolletjes.

7 thoughts on “Witte haat.

  1. Mijn jongste dochter van 12 was kinderlijk enthousiast toen het zo vredig aan het sneeuwen was. Tot ze doorkreeg dat ze morgenvroeg met de fiets naar school moet.

  2. Ik vind sneeuw zo mooi ,maar er mag niemand die ik ken op de baan zijn want dan haat ik het ! Zopas zo goed als stilstaand verkeer tussen Gent en Lovendegem : hoe komt het dat de strooidiensten de weersvoorspellingen niet lezen ? Op “buienradar.nl” zag je deze morgen al dat er hevige sneeuwval op komst was

  3. snowboarden of skiën bij volle maan: iets mooiers bestaat er haast niet. Of het moet een zonsondergang zijn bovenop de berg zijn. ‘k Zal u eens mee inviteren naar de bergen. Misschien draai je dan nog bij, want sneeuw kan echt machtig mooi zijn. Maar ook gevaarlijk…

  4. Sneeuw is prachtig.
    Alleen past het niet bij onze gehaaste maatschappij waar we op bepaalde uren ergens moeten zijn. Gehaast zijn en buiten moeten is niet goed te combineren met sneeuw. Als je tijd hebt en nergens moet zijn, dan kun je wel genieten van een prachtig sneeuwlandschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *