Museumnacht, my…

Het is museumnacht, vanavond. En net als de vorige keer regent het oude wijven in Gent. Het is nochtans een leuk concept, museums die ‘s nachts openzijn. En er waren prijzen te winnen. Edoch: als de kat doorweekt binnen komt gespurt en het klettert op onze lichtkoepel, dan zou het al ferm fascinerende cultuur moeten zijn om mij uit mijn zetel te krijgen.

Daarbij. Musea zijn saai. Dat werd deze week althans geponeerd op onze interne mailinglijst door een cultuurafvallige, die nochtans wel altijd iedereen naar musea allerhande probeert te lokken. Ik zou zeggen wie poneerde, maar wij hebben fightclubregels. Als u wilt weten wat er op onze lijst gebeurt, dan zult u eerst bij onze redactie moeten geraken. En iedereen weet dat daar duivelse initiatie-rituelen met vreemde gezangen en mensonterende proeven om uw trouw te bewijzen aan te pas komen. Alleen de allerbesten slagen. Zij krijgen de geheime handdruk aangeleerd, worden vol buttons gespeld en mogen naar de hoogstgeheime vergaderingen komen. Allemaal ver-schrik-ke-lijk spanneund, dat Project

One thought on “Museumnacht, my…

  1. Hey, er was een ondergoedtentoonstelling in het MIAT met live stripteaseusekes en afleveringen van Dallas op een groot TV-scherm. Ouwe wijven regenen al goed en wel, maar binnen blijven als er zoiets te doen is? Zot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *