Blauw met gele letters.

Eigenlijk moet ik dringend naar Ikea. Ik heb een pollepel nodig. En keukenhanddoeken. En limonadeglazen. Allemaal dingen die ik inderdaad ook in de immer fantastische anti-crisis (hebben die een website? blijkbaar wel, ja. I’m as baffled as you are, dear) zou kunnen kopen, ware het niet dat ik eigenlijk heel graag naar de nieuwe Ikea wil. Want die is in Gent. Dus dat betekent dat ik niet meer naar Ternat moet om ballekes te eten.

Maar ik ben bang. Bang dat de hele wereld in de nieuwe ikea gaat rondlopen. Bang dat de nieuwe ikea niet op de oude gaat gelijken. En dat ik verloren ga lopen tussen al die mensen en al die meubels met vreemde namen.

Dus: is er iemand al geweest? Om mij gerust te stellen?

7 thoughts on “Blauw met gele letters.

 1. Met onze 17 maanden oude peuter, vanavond rond 17h parking opgereden, recht naar centraal punt in de ondergrondse parking op 2 stappen van de lift.
  Eenmaal binnen behoorlijk wat volk (soms dacht ik meer medewerkers dan volk) en op een uur’tje de winkel doorlopen. Naar de self kassa waar niemand voor ons was. En terug vertrokken zonder de minste sporen van verkeershinder of drukte te zien.

  p.

 2. Ik ben ook benieuwd, ik ga morgen na ‘t werk, zo rond 17u. Een collega van me is gisteren geweest (ook rond datzelfde uur) en er was niet veel volk, de buitenparking was leeg, de binnenparking voor 1/2 gevuld, 5 mensen op de tram… ik denk dat iedereen gewoon nog wat wil afwachten uit schrik voor de drukte, wat er dan voor zorgt dat het eigenlijk helemaal niet druk is…
  Ik zou niet in het weekend gaan, zéker niet op zondag.
  Wat de winkel betreft was mijn collega wel enthousiast, meer showroom (meer zo van die ingerichte appartementjes), ruimer en overzichtelijker dan in Ternat.

 3. Just gelijk Zaventem. Groot. Zelfs niet al te druk op woensdagnamiddag tussen 14 en 16u.

  Geen MediaMarkt experience, ge kunt tussendoor in een lounge zetel op uw gemak met een koffieke (gratis voor IKEA Family leden) een tijdschriftje lezen (in tegenstelling tot andere Ikea’s liggen er echte recente tijdschriften als de Marie Claire in de showroom)

  OK, in vergelijking met Ternat is ie huge. Ternat was een superette.

 4. Ik ben donderdagmiddag gegaan en ik vond het toch redelijk hectisch. Vooral veel oudere (en dus schuifelende) medemensen. Het verbaasde me vooral dat er zoveel mensen tijd hadden (lees: niet moesten werken) om op een donderdagmiddag in de Ikea te gaan rondlopen! Maar die selfscan-kassa’s zijn wel heel handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *